Zombi

Vin după un week-end în care am muncit de la 09 la 21.00 și sâmbătă și duminică. Și asta după o săptămână la fel de agitată. Totul se întâmplă datorită faptului că încerc să livrez un serviciu la termen. La un termen deja depășit de fapt. Și mai am câteva zile (sper eu) până va fi gata.

În toate această perioadă atât de aglomerată, nu am mai avut nici timp și nici chef de nimic altceva. În fiecare noapte m-am culcat cu stresul acestui proiect și m-am trezit devreme pentru a începe lucrul la el. Pur și simplu m-am transformat într-un robot. Într-o carcasă goală pe dinăuntru, o carcasă care a uitat de muzica Alexandrinei, de Institutul Francez, de ieșirile cu bicicleta, de ceea ce înseamnă o emisiune bună la tv, o revistă deosebită, o carte interesantă.

Abia acum realizez esența ritualului culinar franțuzesc. Cina franțuzească se compune din:

1. Aperitivul (L’aperitif)

2. Entreul (L’entrée)

3. Felul principal (Le plat principal)

4. Brânză (Le fromage)

5. Desert (Le dessert)

6. Cafeaua (Le cafe)

Dacă am considera porțiile tipice pentru România, atunci francezii ar trebui să fie obezi. Însă nu, ei preferă să mănânce mai puțin și mai variat. Asta cred că este și esența unei vieți frumoase prin variație: să gustăm din cât mai multe lucruri într-o măsură potrivită.

Leave a comment