Mar 30

Visez să fac ce vreau fără compromisuri.

Tag: Artă,RomaniaTeodor Mincu @ 08:30

În ceea ce privește lucrurile pe care le întreprindem, de multe ori apar compromisuri care alterează munca noastră în starea ei pură.

Compromisurile pot avea mai multe cauze:
1. Este o dorință personală a: șefului, colegului, patronului, furnizorului, etc.
2. Este vorba de bani.

Primul caz, dacă persoana cu ifose face parte din echipă și îi vrea binele, nu este chiar atât de dramatic. Partea nasoală este că nu poți refuza persoana, pentru că este „un apropiat”. Dar oricum, speri că data viitoare intervenția nu se va mai repeta.

Când vine vorba de bani este mai dureros. Este dureros pentru că trebuie să mănânci o pâine și, mai ales cu situația economică de azi, trebuie să faci cumva pe placul clientului. Un client probabil îți va aduce colțul de pâine, asta însemnând că ai nevoie de mai mulți clienți, ceea ce este și sănătos. Pleacă unul, vine altul.

Cel mai des întâlnit caz de astfel de compromisuri este în industria publicității. Trebuie să umplii de bannere și porcării tot rezultatul muncii tale. Astfel calitatea produsului oferit scade, pentru că este agasant ca peste tot să ai reclame.

Într-o lume ideală, fiecare beneficiar al produsului tău, spre exemplu vizitatorii unui site, ar da un leu să vadă conținutul. Teoretic această taxă ar înlătura componenta de publicitate a site-ului și astfel ai reuși să găsești mult mai ușor ceea ce te interesează. Există deja publicații din afară care fac așa ceva, cum ar fi wsj.com

La noi, un astfel de model am văzut în print, la Decât o Revistă. Nu am cumpărat revista încă, dar am citit undeva că nu prea are publicitate, iar conținutul este făcut cu multă pasiune și fără spirit comercial agasant. După cum vedeți prețul este destul de ridicat, rezultând că revista își câștigă mare parte din venituri din aportul vizitatorilor, decât din reclame inserate pe fiecare pagină. Astfel conținutul nu este creat pentru a vinde reclame ci pentru esența articolelor scrise. Eu îi admir pentru ceea ce fac și sper să apară cât mai multe astfel de păsări rare.

Foto via

Leave a ReplySwitch to our mobile site