Apr 20

Tupeu fără limite.

Tag: Cronici,hai sictirTeodor Mincu @ 08:20

Disclaimer: Am avut multe ezitări în a „murdări” acest blog cu postarea următoare, însă mi se pare un fapt atât de evident încât nu mă pot abține.

Știu că există presă de scandal, presă de șantaj, moguli, etc. Dar, sincer să fiu, dacă n-ar exista deloc presă s-ar fura „cu kilele”.

S-a ajuns la un nivel la care se fură pe față, ce contează orice atâta timp cât demnitarul are spatele asigurat (gen Udrea, care acum ceva timp sfida comisiile parlamentare de anchetă)?!

Iată un caz care m-a făcut să scriu acest articol, deși de regulă nu fac referire la astfel de subiecte.

Este vorba despre noul/ultimul ministru al muncii Ioan Botiș.

Un șir de fapte:

1. Presa descoperă cu stupoare: „Botiş are firmă acasă: A primit 1,9 milioane de euro fonduri nerambursabile de la UE”.

2. Botiș, ministru de altfel, descoperă și el că este posibil să existe un conflict de interese în această situație:
Botiş se gândeşte la demisie, din cauza implicării soţiei sale într-un proiect cu bani de la UE”. Capul lui de ministru al muncii, nu s-a gândit până acum la așa ceva?! Acum o fi descoperit și el situația, cum Băse a descoperit că suntem în criza prin 2010.

3. Și ce dacă..: „Botiş rămâne ministru. Soţia pleacă din asociaţie. Asociaţia rămâne cu banii

4. Măcar să râdem un pic: „Botiş spune că a ajuns ministru fiindcă a învăţat, a muncit şi a fost ales de oameni” (înaintea celor de mai de sus)

Toate titlurile sunt luate de pe realitatea.net.

Poate că asociația aia o fi pe bune, poate că „direct” nu are nimic de a face cu el, însă iată cum se creionează de ce cineva ar accepta un post de ministru (cu responsabilitatea asumată de acest post) pe un salariu de ~1000 euro. În mod „direct” el este „cinstit”, însă prin legile și modul de conducere al ministerului crează oportunități pentru toți tovarășii lui.

UPDATE: Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a demisionat.

Mă duc să mă spăl pe mâini cu detergent..

Leave a ReplySwitch to our mobile site