Tarragona – Incursiune în tradiționalul spaniol

Duminică am dorit să luăm o gură de aer provincial catalan și ne-am pornit să vizităm orașul Taragona din apropierea Barcelonei.

Nu este o atracție turistică deosebită însă orășelul ne-a fost recomandat ca fiind foarte frumos, lucru atestat și de faptul că în anul 2000 a fost înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, și ușor accesibil cu trenul din Barcelona.

Tarragona se află la o distanță de aproximativ 100km în sud-vestul Barcelonei, pe Costa Daurada (Coasta de Aur). În drum spre Tarragona, din tren, se poate observa plaja și o multitudine de vile paradisiace construite pe malul mării.

Am vizitat zona veche/istorică a orașului unde se poate observa adevăratul specific spaniol al orașelor. Barcelona, deși a păstrat specificul spaniol al clădirilor, este un oraș modern cu multe influențe străine. Tarragona, cel puțin în zona veche, a conservat mult mai bine tradițiile și specificul orașelor spaniole.

Am vizitat printre altele zidul vechii cetăți și Mănăstirea Romanică. Acest zid este atât de vechi încât se poate observa pe alocuri roca măcinată de intemperii odată cu trecerea timpului.

Mănăstirea Romanică:

Page 1 of 2 | Next page