Ski în Andorra.

Trei români, un brazilian și o australiancă s-au cunoscut în Barcelona și au plănuit o excursie la ski în Andorra.

Paranteză: Citeam câteva informații despre Andorra și am găsit ceva oarecum amuzant: „Abia în anul 1958, Andorra a declarat pace Germaniei, deoarece țara fusese uitată la semnarea Tratatului de la Versailles – rămânând, formal, în stare de război.”.

Revenind, am fost la ski în stațiuna Vallnord, care conține trei sectoare: Sector Pal (unde am schiat sâmbătă), sector Arnisal și sector Arcalis (unde am schiat duminică)

Iată și o hartă:

Per ansamblu zăpadă multă nu a fost însă ce a contat a fost că pârtiile au fost practicabile. Sectorul Pal conține o pârtie lungă albastră, foarte bună pentru începători, restul fiind roșii. Au mai multe telescaune și te poți da cu ușurință pe toate pârtiile. Tot aici am văzut din telescaun și trasee amenajate special pentru coborârile cu biciclete (downhill).

Iată câteva imagini:

Mi-a plăcut mai mult Sectorul Arcalis decât Pal pentru că pârtiile sunt mult mai lungi iar timpul petrecut în telescaun este mai mic. Există o pârtie pentru începători care se numește Mega Verde și are o lungime de 8km. Desigur că și aici sunt mai multe telescaune și mai multe pârtii pe care te poți da liniștit. Eu am ales însă pârtia „La Coma”. Este o pârtie albastră care îmbină zone plane destul de lungi dar și câteva coborâri mai abrupte. Pentru mine este pârtia cea mai potrivită pentru un schiat relaxat.

Page 1 of 2 | Next page