Mar 16

Rezistenţa

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 23:13

Sincer să-ţi zic, din ce în ce mai mult văd viaţa asta ca pe o luptă de rezistenţă cu delăsarea, lenea, ratarea, plafonarea.

Zilnic mă lupt pe diverse planuri cu aceşti inamici. De foarte multe ori sunt tentat (iar uneori chiar mă las “corupt”) de ele..

Ce ar fi dacă nu aş mai lupta? Aş fi mai fericit într-o viaţă care nu-mi impune nici o restricţie? Ar fi mai bună o viaţă în care aş opta mereu pentru cea mai uşoară variantă, cea instinctuală ? Nu cred. Ciudat, nu-i aşa? Te chinui să rezişti unor tentaţii/porniri/acţiuni/plăceri, însă dacă le-ai face nici asta nu te-ar face fericit. Atunci ce te mai poate face fericit ?

Am să-ţi argumentez ce ţi-am spus mai sus, referitor la faptul că prima tentaţie nu te va face fericit.

Uite câteva exemple:
Silueta: Ce mai savuroasă masă din zi este cina. În schimb este şi cea mai nesănătoasă. În sensul că dacă mănânci seara, şi apoi te culci cum face multă lume, tot ce ai mâncat se depune. Arderi nu vor fi pentru că nu vei face efort şi uite aşa începi să te îngraşi.. Pe moment a fost bună masa, însă pe termen lung vei ajunge poate un obez.
Locul de muncă: Uneori munceşti poate prea mult, poate eşti extenuat, poate ai de făcut nişte lucruri de care-ţi este silă. Tentaţia nr 1. ? Să renunţi..şi uite aşa te vei renunţa la toate joburile la care dai de greu şi vei ajunge la un job ordinar..cine ştie ce..prost plătit desigur.

În mod sigur mai sunt şi alte domenii (examene, sport, etc) la care se aplică teoria rezistenţei. Concluzia este că în cele din urmă trebuie să rezişti pentru că varianta uşoară de pe moment se traduce în eşec pe termen lung.

2 comentarii to “Rezistenţa”

 1. pui-de-dac says:

  Domnule, da’ ce te faci daca rezisti degeaba? Ce te faci daca maine te trezesti ca tocmai ai rezistat 10 ani legati si situatia impune sa rezisti in continuare?

  Bun. Lasam asta si speram ca nu ne vom trezi ca facem parte din cele 99 procente de oi.

  Altundeva vreau sa ajung.
  <> Nici asta, fata de ce? Care ar fi alternativa? Gandind in spiritul articolului, raspunsul ar fi: fericirea adusa de momentul in care IN SFARSIT AI REUSIT … ceva-ul ala, orice ar fi el. Asa’i? Nu. Chiar nu. Cel putin la mine, aia nu’i fericire. E o multumire si un sentiment de implinire cumpatata, cam asa cum se bucura pensionarii cand isi vad toamna camara plina cu dulceturi dupa luni de zile de amestecat in oale. Mdeah. Zici in celalalt articol de partidele de ras din tinereti. Eu m-as hazarda sa propun o cautare in directia aia. Si-as indrazni sa zic ca moartea bucuriei vine odata cu inertia maturitatii. Contrazice-ma daca poti.

 2. pui-de-dac says:

  Erata: blogul tau nu tine cu mine. A se citi mai sus:

  Altundeva vreau sa ajung.
  “Te chinui să rezişti unor tentaţii/porniri/acţiuni/plăceri, însă dacă le-ai face nici asta nu te-ar face fericit”…

Leave a ReplySwitch to our mobile site