Nov 24

Ponturi și trucuri la zborul cu avionul.

Tag: ..in diverse,BarcelonaTeodor Mincu @ 11:55

Având în vedere că am ajuns un fel de navetist pe ruta Barcelona – București și retur, voi relata în cele ce urmează câteva ponturi și trucuri pentru un zbor cât mai ușor și plăcut.

Recomandările sunt valabile pentru cursele scurte, cu avioane de mărime mică (nu transatlantice și avioane private)

1. La îmbarcare. Dacă ai ghinionul să te îmbarci la o poartă de unde te duce cu autobuzul la avion, nu te înghesui să fii printre primii. Dacă vei fii printre primii atunci vei urca primul în autobuz și vei coborî ultimul. Dacă nu ai primit loc în avion și circuli ca în personalul CFR (aviz Wizz Air) atunci e clar că toate locurile bune vor fi ocupate de cei care coboară primii din autobuz. Nu este o noutate că românii se înghesuie. Nici să fii ultimul la coadă nu e bine pentru că nimerești în autobuzul nr. 2 și deja nu mai are rost să te gândești la locurile bune. Prin locuri bune înțeleg locurile din primul rând, unde e suficient loc la picioare.

2. După ce te urci în avion și te așezi cu cracii desfăcuți, în locul tău strâmt, verifică mânerele. Este posibil să se poată ridica și astfel să-ți mai îmbunătățești soarta.

3. Vrei la toaletă? Mergi la cea din spatele avionului pentru că ai mai mult loc pe verticală. Toaleta de lângă cabina piloților este mai ciudată pe verticală, trebuie să stai strâmb.

4. Ți-e somn? Cea mai bună poziție de dormit pare a fi cea în care îți rezemi capul pe brațe iar brațele pe scaunul din față (sau pe măsuța rabatabilă). Dacă dormi pe spate o să ți se deschidă gura (cade bărbia) și poate mai scapi și niște băluțe :D

5. Dacă zbori cu low-cost și nu vrei să plătești pentru bagaje de mână suplimentare, ia-le cu tine la îmbarcare și caută un om fără bagaj de mână. Roagă-l să-l treacă pentru tine prin poarta de îmbarcare. Nu este un gest foarte frumos dar se mai întâmplă. (Mai ales când călătorești cu vreo domnișoară)

6. În avion, nu cumpărați sandwich-uri cu șuncă și cașcaval pentru că au 16 E-uri :D

7. Dacă circuli cu low-cost, merită să plătești pentru un loc la ieșirea de urgență pentru că:
a) Ai loc dublu la picioare
b) De obicei nu cumpără nimeni acolo și deci te poți întinde pe lateral pe cel puțin 2 locuri, dacă nu pe 3.

Unele lucruri sunt mai bune la low cost decât la cursele normale:

1. Curse directe pentru anumite destinații. De ex. pentru Barcelona numai cursele low-cost sunt directe, celelalte companii aeriene au toate escală.

2. Mâncarea la bord: La low-cost o plătești (dar nu intră în prețul biletului), însă poți alege ce vrei tu din „meniu”. La Tarom primești pâinica și cutia cu apă + ceva în plus. Plus că dacă vii cu sandwich-urile tale (fără parizer că miroase :D) nu mai plătești deloc mâncarea la bord.

Momentan cam atât m-a învățat nevoia, dacă aveți idei de împărtășit sunt binevenite :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site