Oct 13

Plaja din Barceloneta

Tag: BarcelonaTeodor Mincu @ 15:54

Ieri a fost zi liberă națională pentru că s-a aniversat: Fiesta Nacional de España.

După prânz, pe la ora 16.00 am zis că trebuie să ies din casă pentru a mă relaxa puțin și cum plaja este la 100m distanță de bloc, m-am gândit să mă perpelesc puțin la Soare.

Mi-am luat prosoapele și slipul din dotare și am ieșit. Avântul mi-a fost domolit de steagul cu meduze desenate, semn că nu voi intra prea mult în apă.

M-am așezat pe stratul gros și moale de nisip la vreo 50m de o gașcă de băieți brazilieni, pe la vârsta a 2a spre a treia care cântau la niște tobe și o mini chitară. Ritmurile interesante, vocile cam neavizate însă nu mai conta. Creau o atmosferă oarecum tribală. Plaja a fost arhiplină, găseai de toate: mame cu copii, cupluri de toate vârstele, femei în vârstă cu tanga și fără sutien, pachistanezi care vindeau mojito sau tatuaje, chinezoaice care făceau masaj, englezoi albicioși, chiar și o gașcă de țigani români.

Soarele ardea la debit mic. Era o plăcere să stai cu picioarele înfipte-n nisipul cald, cu muzica brazilienilor în urechi iar vântul pur și simplu te mângâia paradisiac. Am făcut o încercare de intrare în apă dar am ieșit repede după ce am văzut câteva meduze.

Numai apusul soarelui m-a putut alunga de pe plaja..

un comentariu to “Plaja din Barceloneta”

  1. Muntele Tibidabo » Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

    […] este orașul tuturor posibilităților. Orașul mărginit de o plajă superbă dar și de un munte cu o altitudine de peste 500 de […]

Leave a ReplySwitch to our mobile site