May 23

Pentru prima dată

Tag: Pentru prima oarăTeodor Mincu @ 00:04

Cu cât înaintăm mai mult în povestea asta a vieții, lucrurile noi pe care le facem scad ca număr. Trăim din ce în ce mai multe experiențe, învățăm topologii, suntem surprinși din ce în ce mai puțin, știm la ce să ne așteptăm de la lucrurile din jurul nostru.

O colegă de facebook a pus un citat interesant acum ceva vreme. Unul dintre miliardele de citate postate pe facebook, care mi-a rămas în minte și mi s-a părut foarte interesant și bun de aplicat:

„Când a fost ultima oară când ai făcut ceva pentru prima oară?”

Ar trebui să te întrebi și tu acest lucru, cititorule. Vei remarca faptul că ți-e dor de acea emoție, mică sau mare, pe care o ai când faci ceva pentru prima dată. Poate ți-e dor de lucruri noi de „învățat”, de lucruri noi de experimentat. Mie cel puțin, îmi este.

Astfel m-am decis ca în fiecare săptămână de acum înainte, să fac un lucru pentru prima dată. Desigur, nu pot face ceva generic pentru prima dată în fiecare săptămână însă pot face anumite lucruri concrete pentru prima dată. De exemplu pot merge într-un anumit bar pentru prima dată (la modul concret) sau pot face surf pentru prima dată (la modul generic al acțiunii). Cert este că am vrut să-mi promit acest lucru public pentru că astfel am șanse mai mari să-mi îndeplinesc promisiunea. Voi face chiar și o categorie cu această tematică.

Dacă stau să mă gândesc, ultimul lucru făcut pentru prima oară a fost să particip la festivitatea religioasă a unui botez. Acum 3 zile. A fost foarte frumos și foarte emoționant :)

Care a fost cel mai recent lucru pe care l-ai făcut tu pentru prima oară?

Leave a ReplySwitch to our mobile site