May 06

Obama vs. Osama

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 09:15

O lovitură de teatru.

După 10 ani, americanii l-au prins pe cel ce, aparent, se face vinovat de atentatele de la 11 septembrie 2001.

Sincer să vă zic, mie mi se pare absurd. Adică, timp de 10 ani nu au găsit oamenii potriviți să ia mită pentru a-și vinde liderul ? Din ce-mi amintesc eu, mulți lideri puternici, de-alungul timpului, au fost învinși prin trădarea făcută de cei de lângă ei. Până și în religie există această reflexie, Iisus fiind trădat de Iuda. Chiar și spartanii tot așa au fost învinși.

Unii zic că ar fi o manevră electorală. Din ce am văzut până acum, de multe ori, căpeteniile marilor interese aflate în opoziție, sunt de fapt prieteni. Până la urmă este și normal: de ce să ne batem ca proștii, când putem câștiga mai mult dacă ne-am uni forțele și am împărți profitul? Pe același principiu, Osama bin Laden a fost un om foarte important, care foarte frumos putea fi întreținut de autoritățile SUA, în schimbul unui control din umbră asupra întregii organizații Al-Qaeda.

Oricum, ceea ce mi se pare penibil, este dramatizarea întregii operațiuni:

1. Obama anunță moartea teroristului
2. Apar poze cu capii SUA vizionând întreaga operațiune cu sufletul la gură. (Mi se pare extrem de greu să transmiți LIVE din casca soldatului în asemenea misiuni, mai ales că transmisia semnalului putea periclita camuflajul soldaților)
3. Autoritățile aruncă pastile: L-am aruncat în apă, de fapt e pe un port avion, avea 500 euro la el, avea scut o femeie., etc.
4. Soldații SEALS, eroii lumii. Super eroii, noua imagine betonată a armatei SUA
5. Obama duce o coroană de flori la „Ground zero”. Absurd. Ceva de genul: Gata băieți, v-am răzbunat.

Cei 5 pași parcurși, îmbracă o operațiune armată într-o poveste siropoasă de adormit copii cu Bine și Rău. Nu sunt adeptul conspirațiilor însă ceva parcă pute. Ah, și acum văd discuția despre pozele cu Osama mort. Ce trofeu!

BTW: Osama ăla avea o față faină, poate că așa a reușit să-i și vrăjească pe susținătorii săi :)

P.S. Nu Obama era candidatul care venea cu „The Change” ? Cu oprirea războaielor și pacea mondială, câștigând și premiul Nobel pentru pace ?

un comentariu to “Obama vs. Osama”

 1. Pui-de-dac says:

  “Osama bin Laden a fost un om foarte important, care foarte frumos putea fi întreținut de autoritățile SUA, în schimbul unui control din umbră asupra întregii organizații Al-Qaeda.”

  Teoria conspiratiilor loveste din nou :)

  In general, in afara de mizeriile ce se intampla datorita goanei dupa bani a unuia sau altuia, fie politician sau corporatie, eu zic ca in lumea asta cel mai probabil lucrurile’s mai simple decat le place unora sa creada. Si in 99% din cazuri explicatia cea mai simpla e cea adevarata, nu l-au gasit ca nu l-au gasit. O fi stat sub o piatra, cine stie? Mai mult decat atat, nu e ca si cand ar fi avut 100% libertatea de a rascoli toate tufisurile din Afghanistan, nu mai zic de Pakistan.

  “când putem câștiga mai mult dacă ne-am uni forțele și am împărți profitul?”
  Chiar crezi ca asa mult a castigat Obamica lasandu-l pe Osamica in pace?… Dar Bushulica? 8 ani de declin al popularitatii dar nu… Osama ii preten, cum putem noi sa-i facem asa ceva?

  Come on…

  Hai sa le luam pe rand.

  1. Obama…
  De ce nu?
  2. Apar…
  E absolut banal sa trimiti un semnal video. Si nu, n-ar fi putut Osama sau acolitii sa intercepteze si sa *decripteze* ;) transimisiunea :)
  3. Autoritățile…
  Este solutia cea mai potrivita. Simpla si geniala. Ai fi vrut sa ai un Mecca al teroristilor? Ai fi vrut sa il impaieze si sa defileze cu el pe la Ground Zero? Ar fi starnit si mai mult simpatizantii lui, si-asa destul de debili si indoctrinati.
  4. Soldații…
  Ce’ai fi vrut sa fie, trupele antitero romanesti?
  5. Obama…
  Yep, it’s called closure ;)

  Cel mai mult, uciderea lui Osama inseamna un mare inceput pentru iesirea din Afghanistan. In Irak s-au dus dupa petrol, e clar lucrul asta, si vor mai sta acolo pana ii vor lasa uscati. In Afghanistan s-au dus dupa Osama si capeteniile Al-Qaeda, care aveau sprijinul talibanilor.(Vezi ca talibanii nu’s totuna cu Al-Qaeda.) Ca lider al lumii nu poti sa stai 10 ani intr-un razboi dupa care sa pleci cu mana goala. Pierzi multa credibilitate. O sa vezi ca n-or sa mai stea mult acolo, tind sa cred ca vor ajunge la o intelegere cu talibanii moderati si se vor cara.

  “Osama ăla avea o față faină, poate că așa a reușit să-i și vrăjească pe susținătorii săi.” Cu siguranta i-a vrajit. Cu povesti, cu vorba dulce, cu faptul ca “he delivered” – ma refer la atentate. Iti dai seama ca printre teroristi esti CINEVA daca ai o asemenea fapta in portofoliu :) Ai respectul tuturor la barul local. Si bag mana in foc ca teroristul asta odios era in esenta un personaj al naibii de interesant. Asa i-a vrajit cum au facut multi, chiar si unul cu alta barba deasa acum vreo 2000 de ani, dar bineinteles cu alt scop.

Leave a ReplySwitch to our mobile site