Nunta – Ep. 5 – Luna de miere

Luna de miere ne-am petrecut-o în insula Mallorca. Una dintre insulele Baleare ce aparțin Spaniei și situate în vestul Mării Mediterane.

„Luna” care a fost de fapt săptămâna de miere, s-a defășurat ca un concediu de vară tipic pentru gusturile noastre. Adică: stat la un hotel de peste 3 stele, cu 1-2 mese incluse, cu marea lângă noi și cu lucruri interesante de văzut. Acel tip de concediu în care lenevești pe plajă sau la piscină și atunci când te plictisești ai ceva de vizitat în împrejurimi.

Depre Mallorca numai de bine. Noi am stat la un hotel aflat lângă (ca să nu zic pe) plaja Playa de Palma, undeva în apropierea orașului Palma (de Mallorca). O plajă foarte frumoasă și cu apă foarte curată, așa cum ne-a obișnuit Marea Mediterană. Interesant este că 95% dintre turiștii de pe această insulă sunt nemți. De aici și mâncarea, băuturile și distracțiile adaptate pentru ei, ceea ce este un lucru bun pentru că am avut ocazia să măncăm mulți cârnați și să bem Weissbier, una dintre berile care mi-au plăcut cel mai mult din tot ce am băut până acum. Sunt atât de mulți nemți încât plăcuțele de informații sunt trilingve: germană, catalană, spaniolă.

Și cum stăteam noi ca bătrâneii la „pension”, într-o zi am închiriat 2 biciclete și am plecat să vizităm împrejurimile din stațiune. Așa am remarcat că mai spre nordul stațiunii este zona tineretului: multă băutură, multă gălăgie, multă mizerie, multă „petrecere”, cam ca la Vama Veche așa.

Într-una din zile am vizitat orașul Palma, unde cel mai important obiectiv turistic este Catedrala Gotică. În rest străduțe, piațete în stil spaniol și, pentru cei cu adevărat plictisiți de plajă, se poate face o tură cu un double-decker.

Page 1 of 3 | Next page