Jun 26

Nunta – Ep. 3: Cununia civilă

Tag: SpecialTeodor Mincu @ 06:49


Cununia civilă este primul pas spre „ce va fi”.
Unele cupluri aleg să facă cununia civilă în aceeași zi cu cea religioasă iar alții aleg zile sau chiar perioade diferite.

Deși părerea mea a fost că ar fi bine să facem totul în aceeași zi veți vedea în episodul următor că sunt atâtea lucruri de făcut în ziua nunții încât programarea cununiei civile în aceeași zi cu cea religioasă duce la dispariția unor momente tradiționale, apariția stresului, a grabei și a altor evenimente neprevăzute.

Noi am făcut vineri cununia civilă și a doua zi cununia religioasă și petrecerea.

Pregătirea cununiei civile este destul de pretențioasă din cauza birocrației. Trebuie duse adeverințe medicale de la medicul de familie prin care se atestă că nu avem diverse boli și că suntem apți medical pentru căsătorie însă acestea trebuie eliberate cu aproximativ 10-11 zile înaintea cununiei. Apoi, fix cu 10 zile înaintea cununiei trebuie depus dosarul cu diverse acte, la un birou al primăriei. Aici a fost un pic problematic pentru mine pentru că trebuia să fie fix cu 10 zile înainte și prezența „în carne și oase” obligatorie. Acolo se stabilește și ora la care are loc cununia.

Cununia în sine este emoționantă, împreună cu Andreea ne-am aflat în centrul atenției, toți oamenii fiind veniți acolo pentru noi.

Deși a fost emoționant, atmosfera a fost distinsă. Mai o glumă, mai o sărățică, mai o poză :)

După ce am zis „da” am mers în părculețul din apropiere unde ne-am pozat toată lumea cu toată lumea :)

Apoi ne-am întors la treabă pentru pregătirile de a doua zi :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site