May 02

Masa critică – Aprilie 2011, București

Tag: CiclismTeodor Mincu @ 08:29

„Masa critică” reprezintă organizarea în ultima vineri din fiecare lună, a unei ieșiri informale cu bicicleta în oraș. De obicei acest eveniment este organizat pe facebook.

Vineri, am participat pentru prima dată la masa critică, deși vremea nu era prea încurajatoare. Totuși nu a plouat decât la final. Traseul ales a fost Piața Izvor – Piața Unirii – Universitate – Piața Romană – Piața Domenii – Strada Jiului – Piața Presei Libere – Arcul de Triumf – Piața Victoriei – Piața Națiunilor Unite – Parcul Izvor.

Mi-a plăcut foarte mult conceptul pentru că ne-am permis să ocupăm o bandă de mers în majoritatea zonelor parcurse, fără a fi „hărțuiți” de șoferi.

Chiar și cu minimul de organizare existent, pentru că orice grup trebuie să aibe un lider, participanții au dat dovadă de solidaritate. La un moment dat, un participant a făcut pană. El a fost ajutat de ceilalți bicicliști și totodată așteptat de întregul grup. Mi s-a părut un lucru deosebit. Tot deosebit mi s-a părut faptul că nu au existat oi negre, oameni care să se dea mari, scandalagii, sau bisericuțe (evident fiecare vorbea cu persoane cunoscute în principiu, însă nu era un lucru foarte evident, care să deranjeze).

Traseul a avut o lungime de aprox. 21km, și s-a mers cu aprox 12km/h.

Leave a ReplySwitch to our mobile site