Oct 02

Cum ne săpăm singuri groapa.

Tag: ..in diverse,BusinessTeodor Mincu @ 23:53

Nu știu care sunt interesele acum însă în ultima vreme am remarcat un val de știri despre criza mondială și Europa. Știrile sunt toate de rău, desigur. Grecia falimentează, moneda euro va dispărea, Germania și Franța sunt părinții Europei și se sfătuiesc cum să ne salveze pe toți, UE este în pericol de dispariție, SUA falimentează și se ceartă cu Germania, etc. Vine apocalipsa.

Oare oamenii de afaceri adevărați care au putere reală de investiții ce zic văzând aceste știri? Credeți că jubilează? Oricât de bine informați ar fi, eu cred că aceste știri nu fac decât să le provoace anumite rețineri din punct de vedere al investițiilor,fapt care duce la mărirea problemelor economice.

Dacă în schimb ar apărea știri despre antreprenori care investesc, despre afaceri profitabile pe timp de criză, poate că altfel ar fi și starea de spirit și apetitul la investiții ale oamenilor de afaceri.

Datorită faptului că nenoricile se vând bine și că o știre despre un faliment crește audiențele (asta conform teoriei cu capra vecinului) mă duc cu gândul la faptul că ne săpăm singuri groapa din setea de senzațional. Ne plac știrile cu nenorociri financiare și totodată ne speriem singuri și băgăm capul în nisip ca niște struți.

Spania are 20% rata de șomaj și nu a murit nimeni, la noi s-au tăiat salariile bugetarilor cu 15% și încă nu a murit nimeni. Vara litoralul românesc este arhi-plin. Haideți să nu ne mai umplem chiloții de frică și să ne vedem de treburi.

Dacă suntem mai optimiști și mai citim și despre succese în general, altfel va fi.

Leave a ReplySwitch to our mobile site