Apr 30

„Feria de abril” în Barcelona

Tag: Artă,BarcelonaTeodor Mincu @ 21:36

Feria de abril este un festival inspirat din sudul Spaniei și se desfășoară în Barcelona în perioada 27 aprilie – 06 mai. Bâlciul este cu specific sevilian și se ține în mai multe zone din sudul Spaniei. Participanții cărora le place tradiția vin costumați în haine tradiționale și petrec cu multă mâncare și muzică cu specific.

Activitățle în cadrul târgului urmează 3 mari direcții:

1. Servirea de mâncare tradițională
2. Muzică, dans și bună dispoziție
3. Comercializarea de produse alimentare tradiționale.
4. Alte activități de bâlci, cum ar fi diverse jocuri, tombole, dulciuri pentru copii.

Pentru mine, noul a constat în modul în care oamenii petreceau la acest târg. Obișnuit cu festivalurile berii din România, nu mă așteptam să văd atâtea persoane trecute de vârsta a doua, dansând și simțindu-se atât de bine. La un moment dat tineretul pur și simplu admira seniorii pentru dans și bună-dispoziție

Totodată costumațiile celor mai tradiționaliști mi-au plăcut foarte mult. Femei de toate vârstele au venit îmbrăcate în rochii cu specific sevilian pentru a fi admirate. Există și costume pentru bărbați însă ele erau mai rare.

Pentru a atrage câți mai mulți clienți multe dintre restaurantele ad-hoc create în corturi imense au contractat dansatori profesioniști (unii mai mult, alții mai puțin) iar muzica dată la maxim și bătaia pașilor pur și simplu îți făceau pielea de găină.

Iată câteva imagini și videoclipuri:

un comentariu to “„Feria de abril” în Barcelona”

  1. Fiesta de los coros en Barceloneta » Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

    […] a fost o porție sănătoasă de cultură specifică spaniolă/catalană, așa cum a fost și Feria de Abril (cu specific […]

Leave a ReplySwitch to our mobile site