Jul 09

În vizită la cetățile Enisala și Histria

Tag: Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 08:06

DSC_0040

Cine are timp și chef de vizitat ruine atunci când merge la mare?..

Atunci când mergi mai mult de un week-end la mare, când te-ai săturat să te bată soarele toată ziua în cap sau poate ai parte de o vreme mai răcoroasă, poți ajunge și în această situație aparent plictisitoare.

Plaja și marea vor avea mereu întâietate însă aceste două cetăți sunt niște „must-see” -uri și ce altă ocazia mai bună putem avea decât cea în care ne aflăm deja în preajma lor?

Deși nu traversează forme de relief înalte, drumurile prin Dobrogea sunt pitorești datorită dealurilor pe care le străbat, a morilor de vânt și a variatelor culturi semănate. Drumul european ce leagă Constanța de Tulcea, E87, este în stare impecabilă deci puteți merge cu încredere. Dacă optați pentru drumuri județene, apar câteva gropițe însă drumurile sunt și mai fermecătoare.

Cetatea Histria oferă o frumusețe arhitectonică și artefacte ce sunt prezentate într-un muzeu iar Cetatea Enisala oferă o frumusețe geografică deosebită. Merită să mergeți până la Enisala, deși cetatea în sine este destul de mică și destul de simplă, însă poziționarea ei și frumusețea locului fac toți banii.

Iată câteva poze de la Cetatea Histria

Și câteva poze de la Cetatea Enisala

Leave a ReplySwitch to our mobile site