May 19

Vegetarian pentru 1 zi

Tag: La bucătărieTeodor Mincu @ 09:31

Ultima experiență pe care mi-am propus-o a fost să fiu vegetarian pentru 1 zi sau 2 maxim.

Premisele:

1. Faptul că mănânc prea des piept de pui la grătar și pizza și am vrut să răresc acest obicei. Din ce am auzit la tv, puii sunt injectați cu tot felul de hormoni care conțin oareșce substanțe cancerigene. Inițial am zis că e mai bun ca alte mâncăruri de tip fast-food fiindcă nu e făcut în ulei, însă tot este îngrășat cu tot felul de substanțe hormonale.

2. Faptul că doresc să mai slăbesc, dar asta nu mi-o garantează stilul vegetarian. Aici apare concepția că dacă nu mănânci ceea ce-ți place sau cu poftă, mănânci mai puțin. Salata e bună, dar mâncată goală și într-o cantitate mai serioasă își cam pierde farmecul, mai ales dacă nu conține brânzeturi, ton sau alte adaosuri nevegetale.

Desfășurarea acțiunii:

Meniul de ieri a fost:

Dimineața: măsline, 3 felii de pâine, chiftele din soia în sos tomat, pateu vegetal (câte puțin din fiecare!)

Prânz: cartofi prăjiți + un bol de salată (mare)

Pe parcurs: o pungă de tortilla chips (bio, de la Mega Image)

Seara: Măsline, pateu vegetal, ultimele chiftele din soia în sos tomat (au fost cam nasoale), 2 felii de pâine

Am încercat pentru o zi, săptămâna viitoare poate voi încerca 2 zile la rând. Vom vedea.

Singurul lucru pe care l-am simțit cu adevărat a fost un început de lipsă de vlagă, însă am reușit să dau o tură cu bicicleta despre care vă voi povesti mâine, pentru că merită.

UPDATE: Foarte importantă este motivarea pe care o ai în a face acest lucru. În zile în care am mâncat pizza mi-a fost mult mai foame decât mi-a fost ieri.

5 comentarii to “Vegetarian pentru 1 zi”

  1. pui-de-dac says:

    Maan, you crack me up! 1 zi! Spune-mi, a fost greu? Au fost momente in care simteai ca nu mai poti? :))

    Chiftelele din soia is naspa. Pateul vegetal e crima man, n-as manca asa ceva sa ma bati.

    Ia-ti un WOK. Merita. Cat mai mare, cat mai scump si greu, nu lua tablarii din Ikea.

    Tip: ia din ubermarketuri legume congelate. Gasesti tot felul de combinatii. Sunt unele care au si condimente incluse (ierburi), trebuie doar sa le fierbi. Putin unt la sfarsit si gata. Se gasesc si legume speciale pentru mancari chinezesti. Le poti incinge in wok dupa ce perpelesti niste ceapa in 1 lingura de ulei, completezi eventual cu orice leguma mai vrei, cu ceva iute si sos de soia dulce sau picant sau acrisor si iese o nebunie. Simplu, rapid si mai ales fara mare deranj. Bine, daca vrei sa impresionezi pe cineva, arunci si niste bucatele de pui marinate in sos de soia fermentat, dar cu asta deja iesim din schema initiala.

    (pentru orezul salbatic facut tot in wok cu scortisoara si susan indicatiile sunt la cerere, ca deja am scris un roman aici)

  2. Teodor Mincu says:

    ai ieșit din start din schema inițială, de când ai pus untul.

    Foarte importantă este motivarea pe care o ai!

  3. pui-de-dac says:

    Da, stai linisit ca cele 3 grame de unt de la mine sunt peste cartofii tai prajiti :)

  4. Teodor Mincu says:

    Sunt, nu sunt, untul nu e vegetal.

  5. O nouă tură prin București » Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

    […] « Vegetarian pentru 1 zi […]

Leave a Reply



Switch to our mobile site