Nov 19

Vârsta ne umple paharele.

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 10:13

Cu toții cunoaștem câte un bunic sceptic, aparent paranoic, mereu bănuitor, economicos, ușor irascibil dar și amuzant, sensibil și foarte cald cu copii/nepoții/strănepoții săi.

Caracteristicile negative din bunici sunt suma experiențelor trăite de-a lungul anilor. Fiecare dintre noi își crește un bunic în interior fără să ne dăm seama.

Când suntem copii, bunicul din interior abia se naște și asta se vede prin faptul că suntem naivi și credem că toată lumea este bine intenționată, ne este rușine să ne cerem anumite drepturi, ne este rușine de anumite dispute însă toate acestea îl hrănesc pe bunic.

Și uite așa, hrănind bunicul cu diverse experiențe, acestuia i se cam face silă și refulează când o experiență negativă se repetă iar asta se reflectă prin faptul că ajungi să-ți ceri dreptul, ajungi să-i faci cuiva observație că aruncă gunoi pe jos, ajungi să le zici copiilor să nu rupă crengile și tot așa.

Vă relatez numai 2 experiențe din ambele situații:

1. Un nene se juca pe iarbă cu câinele său. Un joc nevinovat în care câinele aducea stăpânului mingea aruncată. Singurul lucru vinovat era rasa câinelui și anume pitbull. Un pitbull supra-excitat, cu bale la gură, alerga pe lângă mine. Eram singur și nu am avut motivația necesară (un copil) să-i fac observație să plece cu câinele de acolo. Bunicul meu interior a stat cuminte și a înghițit experiența negativă.

2. Mă duc la DOMO să schimb niște căști în condițiile legale. Cutie intactă, produs nefolosit decât de 1-2 ori, termen de 14 zile, bon, etc. În momentul în care omul a rostit mai în șoaptă „este o problemă” mi s-au aprins toate becurile. Cod roșu NO CASTING. Bunicului i-a crescut tensiunea. Mi-a zis că acele căști au contact cu părțile intime (urechile), regulament, chestii, cine ar mai cumpăra acum căștile alea, etc. I-am retezat scurt: să arate regulamentul, urechea i-o văd și eu deci nu e intimă, nu sunt doape de băgat în ureche, etc. Omul s-a executat și a schimbat căștile. Deci bunicul irascibil a rezolvat situația.

Da, bunicii sunt și foarte drăgăstoși cu copii mici, chiar și ai altora, pentru că știu că sunt sinceri și nu prezintă potențiale pericole. Asta până la vârsta de 6 ani :D

Leave a ReplySwitch to our mobile site