Dec 25

Vacanţa de iarnă – SUA

Tag: Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 22:50

Ora 22.00, este noapte si sunt într-un autocar care goneste în viteza pe autostrazile SUA. Este a doua oara când dorm pe drumurile americii, dupa ce am mai facut-o o data în 2005 când veneam de la unul dintre cele mai mari parcuri de distractie din lume, Six Flags din New Jersey.

Ma întorc de la New York spre Washington. Au fost 2 zile superbe în care am cutreierat bulevardele si pietele cele mai populare din Manhattan, cum ar fi 5th Avenue, Broadway sau Times Square. În continuare mi se pare o minunatie si ma întreb cum au reusit americanii sa puna internet WiFi într-un autobuz care strabate soselele SUA. Internet de mare viteza nu cel de 3G pe care îl ofera retelele mobile de la noi.

În New York am trait experiente noi cat si experiente traite de deja cu cei câtiva ani în urma. Dintre cele noi au fost: Vizionarea unuia dintre cele mai populare musical-uri de pe Broadway: “The West Side Story”, cazarea la un hotel din plin centrul Manhattan-ului, plimbare prin Central Park, “plimbare” de nevoie cu un taxi ce avea separator de cabina, prin New York. Printre experientele retraite: Vizita la Empire State building, “masa” la Subway (nu la metrou ci la niste restaurante gen fast food, bazate pe sandwich-uri), plimbari pe strazile supra aglomerate din centru orasului.

Au fost 2 zile de viteza specifice vietii din New York. Aici la fiecare senafor pietonal numeri linistit minim 20-30 de persoane grabite sa treaca pe rosu, taxiuri îngesiuite la fiecare semafor si peste tpt vânzatori ambulanti, sau gherete mobile cu hot dogs si diverse d-ale gurii. 2 zile de agitatie extrema, 2 zile de capitalism în adevaratul sens al cuvântului.

Senzatie cudata:

Dupa cum stiti în SUA fusul orar este cu 7h în urma fata de cel din Bucuresti. Este foarte ciudat sa stii ca cei dragi tie petrec ajunul Craciunului pe data de 24 decembrie, când la tine este înca ora prânzului..

2 comentarii to “Vacanţa de iarnă – SUA”

  1. Dragos Nicu says:

    Intr-adevar splendid!

  2. oitza barsana says:

    foarte fain! si subscriu:)

Leave a ReplySwitch to our mobile site