Mar 08

Un regat pentru un zâmbet

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 09:22

louie
Despre zâmbet și râs sunt multe lucruri de spus însă cel mai important lucru este acela că atunci când zâmbeși sau râzi, viața este frumoasă. Chiar un om este mai frumos la față indiferent de cât de urât o fi atunci când este serios.

Mereu am fost invidios pe oamenii care zâmbesc sau râd într-un moment în care eu nu o fac. Oricât de oropsit ar fi, un om care râde este pentru o clipă bine dispus. La ce te gândești atunci când râzi sau zâmbești? În mod cert la un lucru bun, ceea ce înseamnă că pentru câteva momente te deconectezi total de la grijile de zi cu zi și pur și simplu te simți bine. Desigur, lumea spune că există și alte metode pentru a te deconecta însă dacă nu este ceva care să-ți solicite psihicul la întreaga sa capacitate, cum ar fi un orgasm, panica, senzațiile extreme sau râsul, gândurile și grijile își pot face cu ușurință loc în gândurile tale. De aceea, atunci când râzi cred că te simți 100% bine.

Referitor la râs, am câteva amintiri foarte plăcute din facultate.

Țin minte că în primul an aveam cursuri până la nouă seara. Cursuri grele de fizică cuantică. Ideea e că după o zi întreagă de cursuri și seminarii eram atât de obosiți, cei câțiva colegi care mai stâteam la acest curs încât pur și simplu râdeam și la cele mai proaste glume. Râdeam pur și simplu din orice, uneori cu lacrimi. Ce conta subiectul pe care ne amuzam atâta timp cât ne simțeam excelent?

Mai târziu, peste ani, povesteam unele faze „extrem de amuzante”, prietenei mele de la ASE. Vreau să vă spun că nu clintea nici măcar un obraz.. Pur și simplu râdeam singur în continuare iar ea se uita la mine ca la un nebun :) Mereu mi s-a părut ciudat ca anumite lucruri să-i amuze pe politehniști iar pe ase-iști să nu-i atingă.

Tot la categoria râs am mai remarcat un lucru. Un comendian, un banc, o comedie ți se par cu atât mai amuzante cu cât mai multe dintre evenimentele povestite fac parte din experiența ta de viață :) De aceea unii comedianți sunt mai iubiți iar alții nu. Pur și simplu întâmplările ce generează umorul din povestirile celor mai buni au fost trăite de un număr mai mare de oameni, segment din care fac parte cei ce-l apreciază.

Leave a ReplySwitch to our mobile site