Dec 31

Un nou 31.12, un nou moment de reflecție

Tag: SpecialTeodor Mincu @ 13:03


Mâine vine un an nou. Cu ceva timp în urmă simțeam acest lucru mai intens în jurul datei de 15 septembrie. Dar…vreme trece, vreme vine și m-am aliniat ciclului de an calendaristic.

Privind înapoi…

Pot spune că din punct de vedere strict personal, anul 2014 a fost anul în care am practicat cea mai mare varietate de sporturi din întreaga mea existență.

Am început clasic, cu câteva ieșiri la schi în lunile de iarnă. De fapt dacă-mi amintesc bine a fost o singură săptămână în care am fost odată miercuri și apoi în weekendul imediat următor. În Poiana Brașov. Chiar dacă a fost superaglomerat în week-end, telegondola a făcut față cu brio.

Al doilea sport, deja practicat și anii anteriori, a fost tenisul de masă. Am avut câteva seri destul de intense.

Antrenamentele la sală au curs în continuarea anului precedent, aproape zilnic.

Odată cu primăvara au apărut cursele de ciclism montan. Anul acesta m-am mulțumit cu o cursă de câmpie, la Căldărușani.

Începând cu 2014 am dat MTB-ul pe o cursieră pentru turele de pe șosea, deci putem bifa un nou sport: ciclism de șosea. Au fost 3-4 curse:
1. București – Ploiești;
2. București – Năvodari;
3. București – Ruse;
4. București – Sinaia.

În vară am început antrenamente de înot. Am învățat să înot corect stilurile crawl și spate. Dar și bras pe sub apă, deși deja știam ceva bras.

Tot în vară m-am antrenat și la tenis, a fost o experiență foarte interesantă pe care sper să o continui și anul următor.

Era să uit… În primăvară am dat din nou cu piciorul în minge! Deci, putem adăuga și fotbalul :)

La unele activități am renunțat, pe altele le-am păstrat. Am păstrat înotul pentru că în acest moment mi se pare că oferă cele mai multe beneficii pentru întregul corp, atunci când este exersat corect și la intensitate corectă :D. În rest, totul depinde de sezon, timp liber și plăcere.

Sportul ar trebui să aibă o prioritate destul de mare în viața fiecăruia dintre noi. Ne ajută să aratăm bine, la finalul antrenamentelor ne induce o stare de bine, ne ajută să mâncăm sănătos (pentru că după antrenament te uiți de două ori ce pui în gură) și ne poate ajuta să cunoaștem noi oameni interesanți, cu hobby-uri asemănătoare.

Un 2015 sportiv, vă doresc!

Leave a ReplySwitch to our mobile site