Jan 08

Un antrenament mai deosebit.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 10:16

antrenament*sursa foto

Anul trecut, în repetate rânduri am observat faptul că în aceleași condiții de antrenament și pregătire fizică am reușit să ating performanțe variate de la o zi la alta sau de la o lună la alta. Singurele lucruri care variau erau starea de spirit și concentrarea investite în atingerea unui anumit rezultat. La fel și în ceea ce privește activitatea profesională, în unele zile gradul de concentrare era mai mare ca în altele și fără a fi influențat de evenimente externe. Încercați să alergați la bandă sau pe stradă ascultând muzica preferată iar apoi încercați fără muzică și veți remarca diferențele.


Având aceste observații, mi-a venit ideea să-mi folosesc mintea (ambiție, starea de spirit, etc) ca o unealtă în atingerea anumitor scopuri. Desigur că asta facem cu toții în fiecare zi, însă diferența vine din conștientizarea acestui lucru. Ideea e să ne „montăm psihic” în mod conștient pentru anumite scopuri pentru că dacă ne tot repetăm mereu și nu ne mai gândim la altceva decât la acel scop, acesta va deveni mult mai ușor de împlinit. De asemenea dacă suntem conștienți că de obicei obținem 80% din rezultate, ne putem pune ambiții mai mari în mod conștient iar ratarea lor va duce de fapt la realizarea scopului inițial.

Cele mai strălucite rezultate folosind această metodă sunt reprezentate de dorința foarte redusă de a bea sucuri nenaturale (tot ce nu este „fresh de …”), de a mânca mezeluri, de a mânca șaorma (cu excepția celor de tip oriental).

Având în vedere că stresul și supărarea sunt cauzele multor boli grave de pe lumea asta, mi-am propus să-mi antrenez mintea astfel încât să nu mă mai supăr și să nu mă mai stresez decât pentru evenimentele ce presupun un grad ridicat de gravitate sau dificultate.

Leave a ReplySwitch to our mobile site