Sep 20

Tură scurtă: Palatul Mogoșoaia

Tag: Ciclism,SportTeodor Mincu @ 09:37

Sâmbătă dimineață mi-a venit cheful de pedalat la modul serios și mă bătea un gând să ajung cu bicicleta la Dunăre sau, de ce nu, să trec granița la bulgari. Apoi m-am gândit că este un traseu cam lung de făcut singur (~130km dus-întors) și m-am rezumat să merg la Palatul Mogoșoaia unde spre rușinea mea nu am fost niciodată până acum.

Palatul Mogoșoaia și împrejurimile reprezintă un loc drăguț de petrecut o sâmbătă dimineața cu familia sau prietenii. Pe lângă palatul în sine (care acum se renova) există un parc înprejurul său unde poți face un picnic, te poți plimba, poți medita la nemurirea sufletului pe malul lacului, etc.


Palatul se află în centrul localității Mogoșoaia (este un indicator în fața primăriei), cum mergeți dinspre București, pe stânga, la aproximativ 5km de ieșirea din București, deci foarte aproape. Mai obositor este de parcurs bulevardul Griviței care ai impresia că nu se mai termină.

Eu am fost cu bicicleta, ceea ce nu vă recomand să faceți. Mai ales cardiacilor și fricoșilor de tiruri. Aventura începe la Gara de Nord unde încerci să te strecori în trafic. Cred că sunt 10km până ieși din București. Până la ieșire întâlnești autobuze pe care nu le poți depăși, guri de canale care nu sunt la nivelul carosabilului, semafoare, trafic infernal. Chiar și sâmbăta dimineața. După ce ieși din București și ai depășit marea aventură constați existența unui trafic de mare tonaj. Singura problemă este că de la ieșirea din București drumul se îngustează și nu mai rămâne decât o singură bandă pe fiecare sens. Momentele delicioase apar atunci când din spate vine un camion și din față alt camion, ducând la situația în care cel din spatele tău nu te poate depăși în singuranță, la câțiva metrii, ci la aproximativ jumătate de metru. Atunci simți că trăieștii cu adevărat :D

La ora 11:45 grătarul deja sfârâia, confirmându-ne sportul național.

În rest foarte drăguț la Palatul Mogoșoaia, au și biciclete de închiriat (probabil gratuite).

Recomand a se vizita cel puțin o dată în viață :D

Leave a ReplySwitch to our mobile site