Trenul vieţii

Ţi s-a întâmplat să realizezi cum trece timpul pe lângă tine ? Să realizezi cât de scurtă este fiecare zi din viaţa ta şi implicit chiar viaţa ?

Atunci înseamnă că trenul vieţii tale este un RAPID. Un RAPID care nu are timp de stat în staţii decât foarte puţin, care goneşte prin munţi şi văi, prin tunele şi noţi, daca te uiţi pe fereastră toate lucrurile trec repede, nu ai timp să analizezi o floare, un copac, numai un apus sau răsărit de Soare. Eşti într-un RAPID grăbit să ajungă la destinaţia pe care şi-a autoimpus-o prin filosofia vieţii, prin condiţia sa, prin valorile sale morale.

Totuşi opreşte-te o secundă şi uită-te în jur. Întreabă-i pe cei din jur ce mai fac, interesează-te de viaţa lor, staţionează măcar un pic…

4 comments on this post.
 1. miki:

  si cand te gandesti ca destinatia (cel putin cea vazuta la prima vedere) este intre 4 scanduri (mai simple sau mai impopotonate) si nu mai conteaza nici una dintre realizarile tale (cel putin nu pt tine, poate numai pt cei care vin dupa tine)

 2. anda:

  Timpul nu trece, noi trecem prin el…zicea un motto si din pacate nu stiu exact cine l-a si scris…. oricum…. odata ce viata noastra a devenimt mult mai activa, ni se pare ca viata asta trece ma repede, insa in realitate trece asa cum trecea si in trecut :-)

 3. Anca:

  Daca tot trece asa de repede…hai sa ne bucuram de ea si sa profitam de clipele frumoase. La concluzia asta am ajuns si eu..ca viata trece repede deci trebuie sa profit de toate oportunitatile ce se invesc si SA TRAIESC!

 4. Teodor Mincu:

  Anca ce înseamnă “SĂ TRĂIESC!” dă-ne nişte exemple de cum îţi trăieşti tu viaţa.

Leave a comment