Trei tartine delicioase pentru masa de seară

cover

Urmărind diverse bloguri și site-uri culinare, am citit despre o idee minunată: tartine pe bază de avocado.

Cum sunt un mare fan avocado, am vrut să o încerc numaidecât și au rezultat 3 tipuri de bruschete foarte bune și sănătoase, compoziție și creație proprie.

Partea comună a bruschetelor este, pe lângă pâinea prăjită, sosul de avocado. Acesta se obține din 2-3 avocado (toate cantitățile depind de gust și numărul de bruschete ce se doresc a fi obținute) care se fac piure și la care se adaugă după gust: sare, zeamă de lămâie și ulei de măsline.

Se pune pâinea la prăjit și se taie sau nu în bucăți când ajunge crocantă. Ideea este să nu păstrăm feliile prea mari pentru că sunt mai dificil de mâncat, alternat și împărțit cu partenerul de farfurie :)

În paralel:

Fierbem 1-2 ouă

Spălăm și curățăm 1-2 castraveți,

Spălăm 1-2 roșii

Spălăm câteva rămurele de pătrunjel și busuioc

Scoatem sâmburii pentru câteva măsline.

Când pâinea este prăjită crocant (nici arsă dar nici moale) o scoatem pe o farfurie, o porționăm după mărimea dorită și întindem sosul de avocado.

Apoi, combinațiile sunt infinite…

Iată combinațiile mele în ordinea preferințelor:

1. Tartină cu avocado, busuioc și felie de roșie

2015-07-15 20.24.28

 

2. Tartină cu o felie de ou fiert și măsline

2015-07-15 20.24.18

 

3. Tartină cu castravete și pătrunjel. Aici merg adăugate și câteva feliuțe fine de brânză altfel nu vom avea un „contrast” de gust.

Mai merg adăugate: ceapă roșie mărunțită, usturoi mărunțit (pe tartina cu busuioc), etc. Totul este să ai câteva ingrediente în frigider, imaginație și… avocado gata de mâncat :)

Cea mai mare satisfacție mi-o conferă faptul că am descoperit niște preparate care-mi plac foarte mult și sunt foarte sănătoase. După cum se vede din ingrediente acestea nu conțin elemente procesate sau conservate.

Leave a comment