Jan 06

Țiriac Collection

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 08:13

DSC_0114

Nu sunt un pasionat al mașinilor în general și nici microbist însă îmi place să văd un meci de de fotbal de calitate lucru care se întâmplă în aceeași măsură și în lumea mașinilor.

Auzind la știri despre deschiderea muzeului „Tiriac Collection”, mi-am propus încă de anul trecut să-l vizitez.

Ajuns în anticamera sălii cu mașini, m-a cuprins o emoție deoarece de acolo se zăresc cele mai noi și mai spectaculoase modele din expoziție. A fost genul de emoție pe care îl am mereu atunci când mă lovesc de lux și opulență.

Mașinile sunt dispuse în cerc în ordinea cronologică construirii lor. Colecția începe cu o mașină ce seamănă a trăsură și se termină cu o Mercedez Benz pe care rareori ai ocazia să-l vezi. Exemplul în speță a fost realizat în numai 75 de exemplare.

Atmosfera și mașinile mai vechi te transpun în mijlocul anilor 1900. Majoritatea mașinilor sunt modelele de lux ale vremii lor iar multe dintre ele ne trezesc amintiri din filmele cu gangsteri văzute în copilărie la televizor.

Mai masive decât mă așteptam, majoritatea au motoare foarte puternice dar și de capacitate mare. Caroseria fiind alcătuită predominant din materiale feroase, mă aștept ca și greutatea fiecăreia să fie pe măsură.

La modelele mai noi, ni se precizează și numărul de kilometrii rulați și spre surprinderea mea de obicei acesta este foarte mic, în jur de 1000km la unele sau 50.000 km la altele. Acest lucru înseamnă că mașinile respective fie au fost cumpărate pentru colecții private, fie proprietarii nu prea au avut pe unde le conduce, fie probabil că o astfel de mașină poate nu este cumpărată pentru uz cotidian ci numai la diverse ocazii.

Vizionarea acestei expoziții, oricât de pasionat sau nu ai fi de mașinii îți generează la plecare o stare de bine, un zâmbet timid în colțul gurii și îți dă speranța că poate într-o zi vei deține un model măcar similar cu cele prezentate acolo.

Prețul biletului este de 15 lei pentru un adult iar ca și locație, este în imediata apropiere a podului pe unde se face ieșirea din Aeroportul Otopeni. Pe partea dreaptă cum mergi spre București.

În speranța de a vă transmite atmosfera din muzeu, mai jos aveți cele mai bune fotografii făcute de mine acolo.

Leave a ReplySwitch to our mobile site