Mar 25

Teoria conspirației.

Tag: CroniciTeodor Mincu @ 09:17

Hai să facem un exercițiu de imaginație:
Presupun că sunt ales președintele unei țări. Oricare ar fi ea, însă care are resurse energetice importante. Sunt conducătorul acestei țări, în care lucrurile nu sunt prea roz. Asta pentru că, fie urmăresc să mă îmbogățesc atât eu, cât și 5 generații următoare ale mele și ale staff-ului meu, fie pur și simplu, din cauza climatului economic, nu se poate face nimic mai mult ca să fie bine.

Într-una din zile, câția huligani formează o mișcare, condusă de niște băieți isteți, și încep niște proteste. O grevă, niște proteste, una alta. Situația degenerează. Cum îi pot opri? Pun tunurile cu apă. Nu merge, tipii au arme. Scot armata, jandarmeria. Tipii insistă, au din ce în ce mai mulți susținători, golani, etc. Care sunt conduși de niște oameni. Ce ar fi de făcut?..Încep cu focuri de avertizare, etc. Dacă nu merge nimic și nimic..iese război civil (ca să nu zic că trag în ei).

În acest moment, dacă nu au susținut forțele rebele deja, apar „băieții buni”: ONU, NATO, Rușii, etc. Cică să apere oamenii.. Și iată cum vin „cotropitorii”, să-l dea jos pe Președinte și să instaureze sau să dea „consultanță” pentru un nou regim mai bun. Mai bun, adică al acelor huligani/rebeli/eroi/etc. Nu țin cu Gaddafi, însă treaba pute pentru că ONU a stat deoparte la genocidul din Ruanda

Trupele ONU, la momentul respectiv, au intervenit cat au putut, in cadrul misiunii avute, apoi s-au retras, neprimind nici un fel de sustinere „de sus”. Susul era probabil dezinteresat de macelul intr-o tara fara petrol, gaze sau diamante.. de aici

Nicio organizație internațională (ONU,NATO, etc) nu a intervenit în momentul când rușii au intrat cu tancurile în Georgia. Iau lăsat pe ruși să-i calce-n picioare. UE atunci se declara indignată și promitea sancțiuni asupra Rusiei. Rahat.

Partea cea mai tristă este că la această misiune nu au fost americanii trompeta numărul 1. Ei își frecau mâinile perfizi, într-un con de umbră. Numărul 1 au fost: Franța, Marea Britanie, acum văd că a intervenit și Norvegia. Sunt state de la care aveam pretenții, state care cultivă ideea de evoluție a societății umane, și nu datul cu bâta-n capul celui mai slab.

Din păcate, bine că n-avem cine știe ce bogății.
Suntem săraci și lăsați în pace.

Singura nație care a dovedit o omenie deosebită, nație ce se confruntă cu probleme naturale și nu cauzate de parazitul ăsta numit om, este nația japoneză. În urma catastrofelor de la ei din țară, nu s-a semnalat un singur furt. Au dreptate să se izoleze pe o insulă, chiar dacă insula asta prezintă riscuri enorme de cataclisme naturale.

2 comentarii to “Teoria conspirației.”

  1. Miki says:

    pfoai … daca ne numeam Rockefeller si nu Mincu cred ca nu mai aveam dubii si nici nu mai aveam de ce sa ne punem intrebari pentru ca stiam cam cum sta treaba :P

  2. Viorel says:

    Crezi cumva ca au disparut “cei bogati” si “cei saraci” ? Crezi cumva ca “democratia” exista ?
    Cei 15 ani de relatii internationale imi spun ca nu au disparut si nici nu vor dispare.
    Toata “smekeria” este sa fii pe la nivelul val, la nivelul care trebuie, nici mai sus, nici mai jos :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site