Apr 11

Taj – Restaurant indian

Tag: ..in diverse,ArtăTeodor Mincu @ 14:24

Sâmbătă la prânz am zis că este vremea de noi experiențe culinare, dar nu făcute în casă de această dată. Astfel am ales să încercăm mâncarea indiană, la restaurantul Taj din zona Mariott. Deși restaurantul nu este situat într-o zonă foarte centrală, odată ajuns înăuntru te simți ca într-un restaurant central.

Prânzul aici este o adevărată experiență. De la intrare ești întâmpinat de personalul călduros al localului și condus într-o atmosferă crepusculară către masă. Pereții sunt accesorizați cu măști, tablouri și mobilier indian, iar pentru ca atmosfera să fie desăvârșită, în surdină se aude muzică indiană.

Pentru a alege mâncarea potrivită trebuie să consulți staff-ul restaurantului pentru că în afară de Kebab nu vei găsi prea multe cuvinte cunoscute în numele preparatelor (există o înșiruire de ingrediente totuși care îți pot da o idee, dar cel mai bine te lași îndrumat de personal). Mâncarea este foarte condimentată și aici nu mă refer numai la iute ci și la multe alte multe mirodenii ce îi conferă un parfum deosebit. Totodată există și un sistem de măsurare a gradului de condimentare (iuțeală), de la 1 la 10.

După ce se dă comanda, din partea casei, primești câteva lipii prăjite (ce seamănă cu tortilla, dar sunt f subțiri) cu 4 sosuri specifice și cu grade variate de condimentare.

Preparatele sunt servite într-un mod inedit și, deși nu par a fi cantități mari, datorită sosurilor și a condimentelor, îți sunt de ajuns pentru a te sătura.

Nu vă pot spune ce am mâncat pentru că nu mai țin minte numele (este castronul cel mai apropiat de latura de jos a pozei), însă erau bucăți de piept de pui într-un sos condimentat. Am remarcat că au multe preparate de miel, pentru doritori :)

Vă recomand să mergeți cel puțin odată pentru a încerca experiența culinară indiană.

Leave a ReplySwitch to our mobile site