Nov 07

Subway. Mănâncă proaspăt :)

Tag: BarcelonaTeodor Mincu @ 16:21

Pentru cei care nu știu, Subway este un lanț de restaurante de tip fast-food bazat pe sandwidch-uri. Este unul dintre cele mai sănătoase fast-food-uri pentru că ingredientele de bază sunt legume (teoretic proaspete).

Prima dată am luat contact cu Subway-ul în SUA, în anul 2005. Acolo este foarte popular și de multe ori trebuie să stai la coadă destul de mult pentru a fi servit.

Are o particularitate care ne place foarte mult nouă, românilor, anume aceea că sucul este la dispoziția clienților. Tu cumperi paharul (la preț de suc) și îl poți reumple de câte ori dorești pentru că clienții au acces liber la dozator.

Pentru cunoscători: personal am mâncat numai Tuna sandwich mereu pentru că îmi place deosebit de mult și mi se pare deosebit de „fresh”.

În România nu există sau nu exista până de curând acest tip de fast-food așa că Subway era pentru mine o chestie „de import”. Când mai ieșeam prin concedii pe afară, primul lucru căutam un Subway să-mi satisfac pofta.

În Barcelona sunt foarte multe Subway-uri, lucru care mă face relativ fericit. De ce relativ?..

Pentru că restaurantele nu par a fi profitabile, fapt care reduce calitatea produselor și a serviciilor.

Haideți să ne gândim logic: dacă sunt rezident (deci nu turist) în Barcelona, doar nu o să mănânc sandwich-uri la prânz..nu? Marea majoritate a clientelei este reprezentată de turiști care vor să facă economii și nu știu unde să mănânce. Astfel aleg Subway (cum eram și eu la prima vizită + plăcerea mea pt restaurant).

Deși este un oraș turistic, se pare că nu sunt suficienți turiști pentru ca aceste restaurante să fie profitabile. Spun asta pentru că aici de obicei este un singur angajat care trebuie să servească clienții, care trebuie să curețe mesele și care trebuie să spele și toaleta.
Sucul de la dozator, cel pus la dispoziție, nu se poate bea..Are un gust de chimicale încât ultima dată nici nu am cerut suc.

Îmi aminteasc că în Amsterdam erau 4 oameni la servire.. aici în 2-3 unități diferite erau la fiecare câte un om iar toaleta nu se putea folosi..

Poate că trebuie să mă întorc în SUA pentru adevăratul Subway..sau cine știe..

P.S. Îmi amintesc cât m-am bucurat cu Andreea (care împarte aceeași pasiune cu mine) că am găsit un Subway în Budapesta, acum 4 ani :)

Sunt curios cum vor merge la noi restaurantele pentru că am auzit că se deschid în mall-urile din București.
Câți români vor merge la mall pt un sandwich..și nu un kfc?..

P.S. 2: Nu vă imaginați că prețurile sunt chiar mici :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site