Mar 09

Stop cadru.

Tag: Cronici,hai sictirTeodor Mincu @ 23:22

Este momentul să facem un stop cadru asupra informațiilor care circulă prin fața noastră.

Aici nu este un blog de știri însă aceste două știri scot la iveală niște lucruri care îmi provoacă atâta stupoare și atâta greață încât nici nu găsesc cuvintele potrivite pentru a le comenta.

1. PREMIERĂ: Coca Cola şi Pepsi, OBLIGATE SĂ-ŞI SCHIMBE REŢETA (Acum e premieră, dată viitoare cine știe ce substanță toxică se găsește)

Reprezentanţii companiilor Coca-Cola şi PepsiCo sunt nevoiţi să îşi modifice formula care oferă culoarea băuturilor răcoritoare dacă nu vor ca pe eticheta produselor lor să apară atenţionări asupra riscului de îmbolnăvire de cancer a clienţilor, conform noilor reguli ale statului american California, informează Daily Mail.

Modificările au fost realizate deja în cazul băuturilor vândute de Coca-Cola în California şi vor fi extinse la nivel naţional pentru eficientizarea procesul de fabricaţie.

Aditivul schimbat se numeşte 4-metilmidazol, este cunoscut şi ca 4-MI sau 4-MEI şi este vizat de către o organizaţie a consumatorilor din Statele Unite ale Americii numită Centrul pentru Ştiinţă în Interes Public (CSIP), membrii acestuia susţinând că substanţa este una de tip cancerigen.

Reprezentanţii companiei au confirmat faptul că schimbarea a fost realizată pentru respectarea legii, dar susţin că acuzaţiile aduse de către membrii organizaţiei sunt false.

Oficialii statului american California au introdus recent 4-metilmidazolul pe lista de substanţe cancerigene, după ce cantităţi mari ale acestuia au dus la apariţia de tumori în cazul animalelor, în ciuda faptului că studiile de specialitate nu au demonstrat faptul că el ar avea un efect similar şi în cazul oamenilor.

Știre preluată de pe gândul.info

Vă dați seama că este o lovitură puternică pentru companie și aceasta are în vârf oameni influenți. Dacă acei oameni nu au putut opri această lege prin lobby este clar cât de mare este pericolul acelei substanțe. Nu vreau să fac promisiuni mari însă pentru o bună perioadă de timp mi-am cam pus pofta-n cui cu astfel de băuturi răcoritoare.

2. “Arhanghelii” austerităţii au vândut armament de 1 miliard de euro Greciei în timp ce negociau salvarea acesteia de la faliment

Ţările din Uniunea Europeană au vândut Greciei armament în valoare de peste un miliard de euro în perioada în care negociau primul acord de bailout, în 2010, iar principalii beneficiari ai banilor sunt Franţa, Germania şi Olanda, statele care acum îi cer Europei să se vindece de criza datoriilor prin austeritate, relatează EU Observer.

Franţa a fost de departe cel mai mare beneficiar al vânzării de armament, încasând dintr-o afacere cu avioane de luptă 794 milioane de euro, conform datelor publicate recent de Consiliul European. Franţa a vândut, de asemenea, rachete în valoare de 58 milioane de euro şi echipament electronic folosit pentru protejarea aeronavelor şi localizarea ţintelor.

Știre preluată de pe Ziarul Financiar

Adică noi ne facem că te salvăm de la dezastru dar tu cu banii de salvare trebuie să cumperi tot de la noi niște obiecte care nu-ți aduc nici un folos, nici acum nici în viitor. Grecilor le e frică să nu-i atace turcii.. Cine ar ataca o țară în colaps? Turcia e în NATO și vrea în UE, oare un atac spre Grecia (prin absurd) cum ar da în fața acestor două organizații?

Uneori pur și simplu îți vine să pleci în munți și să trăiești într-o peșteră.

un comentariu to “Stop cadru.”

  1. pui-de-dac says:

Leave a ReplySwitch to our mobile site