Sep 27

Site-urile de știri sportive.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 08:34

După principiul: livrăm ce ne cere publicul, se pare că în domeniul sportului, știrile au devenit o troacă a știrilor generaliste.

Acum ceva ani în urmă, așteptam cu deosebit interes știrile sportive. Poate din cauză că eram copil și nu mă preocupau prea mult problemele politice ale țării. Îmi plăceau știrile sportive: să văd goluri, să văd performanțe, să văd spirit de competiție. Să văd români care purtau tricolorul la competițiile din toate colțurile lumii.

Acum, la știrile din sport de la televizor, îl văd numai pe Gigi Becali. Și nu o dată, ci de mai multe ori pentru că din lipsă de știri, jurnaliștii noștrii fac dintr-un interviu patru știri: „Becali a zis nu știu ce: – imagini”, apoi vin cu un filmuleț comic de pe net, apoi iar: „Becali a zis nu știu ce: – imagini (de la același interviu)”.

Pe Internet, situația este mai precară: filmulețe de pe Live Leak cu accidente din trafic, la care mai nou, la imaginea „copertă” de articol se mai adaugă smiley-uri și cuvințele din aceeași categorie. Deasupra copacului de crăciun constituit din filmulețe, titluri care păcălesc, titluri porno, imagini cu femei goale, VEZI AICI, CLICK AICI, se așterne ca o beteală sufocantă, exprimarea:

Pe mine pur și simplu mă deranjează la vedere astfel de titluri și articole. Iar dacă trustul Mediafax Group promovează astfel de valori înseamnă că există multe oportunități în viață pentru puținii oameni rămași desupra zațului social al clientelei acestor articole.

Leave a ReplySwitch to our mobile site