Apr 28

Scurtmetraje #2

Tag: ScurtmetrajeTeodor Mincu @ 10:39

1. Aseară a avut loc „El Clasico”, derby-ul Spaniei dintre Real Madrid și Barcelona. Eu nu sunt microbist de fel, mă uit rar la meciuri. În general mă uit la cele cu Steaua în cupele europene, și la eșecurile echipei naționale. Aseară, pe un stadion cu 4 nivele (la noi se ridică primul cu 2 nivele și e senzație mare), zeci de mii de oameni, așezați în scaunele lor (în fund, nu în picioare) au urmărit dezlănțuirea a două dintre cele mai bune echipe europene de fotbal. Fiecare echipă are vectorul ei de imagine: Cristiano Ronaldo (RM) vs. Lionel Messi (Barcelona). Deși s-a jucat precaut, fără prea multe ocazii la fiecare poartă, meciul a fost dinamic și palpitant. În cele din urmă, Barcelona, echipa „perfectă” a învins, prin 2 goluri de senzație înscrise de Messi. Talentul și echipa perfectă au confirmat încă o dată.

Meanwhile in Romania…. „Derby-ul” bucureștean Steaua – Dinamo: Jucătorii dinamoviști au aruncat fulare și mingii pline de torțe și alte materiale inflamabile. Wait..what?! Jucătorii, au aruncat fanilor dinamoviști..fulare și mingii (da, cele 20-30 de bucăți erau de ajuns pentru cele câteva mii de oameni), pline de torțe și petarde și alte materiale inflamabile… La întrebarea de ce? toată lumea ridică din umeri. Jucătorii nu știau că în fulare sunt torțe..wtf?! nu e ca și cum torțele sunt ca niște păduchi..da? Sunt curios care va fi finalul anchetei..

2. La micul dejun în restaurantul hotelului din Budapesta, a avut loc o întâmplare demnă de relatat:

Era o masă rotundă, situată la geam, cu semnul de REZERVAT pe ea. De obicei, la micul dejun, mai ales dacă e bufet, mesele nu se rezervă. Cel puțin eu nu am mai văzut mese rezervate la micul dejun de tip bufet. Ne așezăm la o masă de lângă și ne vedem de viața noastră. Un nene, care nu era român de data asta, împreună cu soția și fiul de aprox. 25 ani se așează la acea masă, văzând semnul de rezervat. Vine chelnerul, ia semnul și îl întreabă respectos pe domn arătându-i semnul: „Is it for you?” – „No” – ”Please go to another table” la care ăla refuză și bolborosește ceva. Chelnerul repetă „Is it for you?”, omul „No”, chelnerul ”Please go to another table” , ăla iar bolborosește ceva. Și atunci aud cu un ton mai ridicat „RESERVED!!”.. și în cele din urmă omul pleacă.
De remarcat finețea: „Is it for you?”. Era evident că chelnerul știa a cui este singura masă rezervată din restaurant, însă a vrut să lase omului opțiunea de a se autoevacua :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site