Aug 27

Satul Măgura (Piatra Craiului) – un colț de paradis

Tag: Ciclism,Romania,Sport,Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 14:13

După câteva zile de relaxare prin Sibiu în urma lui Geiger, ne-am întors spre casă cu o escală în Piatra Craiului.

Am poposit la cea mai primitoare pensiune la care m-am cazat până acum, Casa Dobre. Pe lângă poziționarea deosebită, familia Dobre este o gazdă deosebit de călduroasă și primitoare, iar pe lângă aceste calități ceea ce încă mai simt și acum este mirosul de curat/proaspăt din întreaga pensiune, inclusiv din cameră. Parcă este o permanentă primăvară acolo. La cină am mâncat un bulz excelent, făcut din ingrediente de producție locală.

Așa de mult ne-a plăcut la această pensiune, încât a doua zi ne-am petrecut timpul (rămas) în jurul ei. Pur și simplu nu ne venea să mai plecăm acasă. Aici s-a filmat și primul sezon al emisiunii „Serviți, vă rog!”.

Prima dată am remarcat peisajul zonei la finalul peripeției pe care v-am povestit-o deja. Atunci, ca și acum, mi s-a părut un rai pământesc. După cum puteți vedea și în poze, casele sunt așezate pe coline iar satul are o biserică și chiar și școală, toate așezate pe dealuri dealungul a două drumuri ce șerpuiesc pe spinarea lor.

Drumul din Zărnești spre Satul Măgura este cam anevoios, nu este asfaltat și conține câteva serpentine destul de înclinate. Lebăda a reușit spă urce fără daune materiale :) Același traseul l-am făcut și pe bicicletă, cu câteva pauze însă marea performanță a fost efortul Andreei de cățărare. Bravos!

Și pozele:

2 comentarii to “Satul Măgura (Piatra Craiului) – un colț de paradis”

  1. andreea says:

    Deja mi-e dor de locurile acelea..au meritat tot efortul :)

  2. Piatra Craiului confirmă | Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

    […] Ah, și am spus că Piatra Craiului confirmă pentru că am mai avut parte de o experiență similară două sate mai sus, la Măgura. […]

Leave a ReplySwitch to our mobile site