Mar 05

Puzzle.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 14:57

O activitate destul de geeky, însă a trebuit să o fac și pe asta. Deși pare o activitate super comună/banală/la îndemâna oricui, mărturisesc că până la vârsta asta nu am făcut nici un puzzle (nici nu știu dacă am atins vreunul..)

Așa că de Sf. Nicolae (2010) am luat unul. Și nu orice puzzle, ci singurul puzzle rămas în Carrefour de 2000 de piese și aruncat undeva pe cele mai înalte rafturi, unde am ajuns chiar și eu cu mare dificultate.

Desigur că m-am apucat de el din ziua 0. Fără să fi plănuit acest post, mâine se împlinesc 3 luni de când m-am apucat de el și cred că am terminat undeva la 60% din suprafață.

Puzzle-ul este unul dintre jocurile care se aseamănă foarte mult cu unele aspecte din viața noastră cotidiană.

De exemplu:
1. Dacă vrei să găsești o anumită piesă, o vei căuta foarte mult timp și nu este sigur că o vei găsi. La un moment dat vei ceda și vei căuta alte piese, însă timpul este pierdut.

2. Pentru a face un puzzle ai nevoie de foartă multă răbdare, ochi buni, spațiu în casă și timp de investit. Un puzzle mare este greu de terminat, dar apoi foarte prețuit. La fel ca lucrurile bune din viața noastră.

3. De multe ori piesa este sub nasul tău sau chiar lângă piesa complementară, însă tu nu o vezi pentru că o cauți în altă parte.

4. Plăcerea constă în construirea puzzle-ului și mai puțin în a-l avea gata. Dacă ți-aș face cadou un puzzle terminat nu ar avea nici un farmec. Farmecul constă în drumul parcurs spre destinația pe care ți-ai propus-o.

Voi reveni cu o imagine când va fi gata înrămat și agățat pe un perete :)

3 comentarii to “Puzzle.”

  1. adriana says:

    in primul rind puzzle-ul tau e cu capul in jos.era interesant sa vedem cu ce te “chinuiesti”.se vad doi ingerasi.mai lucreaza ca vei ajunge in virf si doar urcusul e interesant,nu virful.succes, “rabdare si tutun” parca asa e vorba.

  2. Teodor Mincu says:

    Mă chinui cu cerul :) Masa e pusă invers ca să-mi fie mai ușor să lucrez :)

  3. Am terminat puzzle-ul. » Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

    […] cum v-am spus, lucrez la un puzzle de 3000 de piese începând cu ziua de Sf. Nicolae. A fost o pauză la mijloc de aproximativ 2-3 […]

Leave a ReplySwitch to our mobile site