Jun 02

Puncte de vedere, percepții, prejudecăți

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 10:59

Cultura populară este una dintre cele mai dificile lucruri de reformat într-o societate. Ea se schimbă odată cu schimbarea generațiilor.

Concepții

Concepțiile unor oameni sunt extrem de greu de schimbat. Foarte probabil că vor muri cu ideile și concepțiilor lor depășite de trecerea timpului. Din păcate, la noi în țară și în momentul de față, conservatorii și-au construit părerile și concepțiile într-o perioadă dificilă a istoriei noastre, ceea ce a dus la o ideologie destul de dificil de abordat în ziua de azi.

Uneori ne certăm zile-ntregi cu un conservator, alteori găsim resurse mai facile de a-i convinge despre lucrurile „moderne”. A te certa cu un conservator este ca atunci când ai un sul de hârtie igienică scăpată în wc și încerci să o desfaci ca și cum ar fi ca nou. Ruperea (apariția conflictului) este iminentă. Însă, dacă ai parte de tact, pui sulul lângă un bec aprins, sau pe calorifer, în lași să se usuce (îi demonstrezi cu argumente) și apoi începi desfacerea sa, cu grijă.

Neconvențional

De multe ori mi s-a întâmplat să abordez o cale neconvențională. Până și unele dintre cele mai apropiate persoane de mine au avut dubii și m-au privit cu neîncredere. Probabil că a fost o chestiune de percepție. Am ales o soluție rar abordată și am fost privit cu rezerve, pentru că am ales să o tai ca nebunul prin mijlocul câmpului, decât să merg pe cărare, sub protecția convoiului.

Catalogăm oameni ca fiind personaje ciudate, uneori negative, dubioase pentru că nu am alege calea lor, noi vrând mereu să fim Făt-Frumos, și nu Zmeul.

Leave a ReplySwitch to our mobile site