Jul 02

Prima tură transfrontalieră pe două roți

Tag: Ciclism,SportTeodor Mincu @ 08:29

IMAG1022
Duminica trecută a fost o zi superbă pentru pedalat. Împreună cu un prieten, ne-am hotărât să facem o tură până la Ruse și retur.

Ca să nu ne epuizăm complet, am preferat să mergem cu mașina până unde începe șoseaua propriu-zisă și anume la intrarea în comuna Jilava. Am plecat de acolo în jurul orei 8 dimineața pe o vreme răcoroasă și cu un cer senin ce anunța o zi destul de călduroasă.

Drumul este excelent pentru ieșirile cu bicicleta deoarece în cea mai mare parte a sa are două benzi pe sens, plus o margine de 50cm. Asfaltul este ca nou până la intrarea în Giurgiu.

Fiind un drum de câmpie, peisajul nu este foarte spectaculos, perfect însă pentru iubitorii peisajelor de rapiță, grâu și alte cereale :).
Această rută impune însă 2 provocări de nivel mediu. Sunt două dealuri, unul după Călugăreni și altul pe lângă localitatea Daia. În rest, atenție la curțile cu porți deschise și la benzinăriile părăsite de pe sensul Giurgiu – București deoarece pot apărea câinii amatori de mușchiuleț de biciclist.

Dacă la dus am făcut o pauză în vârful dealului de după Călugăreni, la întoarcere, cu gândul de a scăpa cât mai rapid de bătaia Soarelui dar și cu gândul la masa de prânz, am reușit să parcurgem ultimii 55 de km fără oprire.

Am văzut mulți bicicliști trecând granița, ceea ce mă duce cu gândul că pe lângă Ruse trebuie să existe câteva rute destul de atractive pentru plimbărici pe două roți.

Distanța parcursă a fost de aproximativ 130km, în 6 ore, cu tot cu pauze.

IMAG1029

2 comentarii to “Prima tură transfrontalieră pe două roți”

  1. Andrei says:

    Da, dupa Ruse exista foarte multe rute cicloturistice, unele chiar marcate cu indicatoare pentru biciclete. Exista un sistem destul de complex de canioane, incepand cu zona Basarbovo iar traseele rezultate sunt foarte faine (desi, evident sunt de MTB, exista si destul de multe sosele libere, ca la bulgari :D)

    Uite cateva poze: https://picasaweb.google.com/117586282066873668990/20101120CuBiclaLaRusenskiLom?authuser=0&feat=directlink

  2. Teodor Mincu says:

    Țin minte că mi-ai povestit. Dacă o să am ocazia, sigur voi merge :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site