Apr 05

Piept de pui cu gorgonzola și ciuperci la cuptor

Tag: La bucătărieTeodor Mincu @ 08:52

Duminică la prânz am zis să nu mai ieșim în oraș și să gătim ceva. Mai mult pentru amuzament. Andreea a găsit o rețetă de pui cu gorgonzola, customizată de noi cu o tavă de ciuperci la cuptor.
Nu voi reformula rețeta aici, pentru că aveți linkul de mai sus, însă doresc să vă spun că a ieșit o mâncare foarte bună. Ciupercile, în ciuda modului simplu de preparare, sunt excepționale: le spălați, le curățați, iar apoi după ce le despicați codița în 4 părți, le puneți în tava, dar nu înainte de a pune și niște ulei pe fundul tăvii (merge și fără, dar ies fade) (ăsta a fost taskul meu principal).

În rest, avem pieptul de pui prăjit în tigaie și sosul făcut tot în tigaie din brânză gorgonzola (aka brânză cu mucegai), unt și smântână.

A ieșit un deliciu, ușor de preparat și destul de ieftin:

  • Puiul 10 lei
  • Brânza cu mucegai: 10 lei
  • Unt & condimente: 5 lei
  • Ciuperci: 5 lei
  • Smântână: 5 lei

Total: maxim 35 lei pentru 2 persoane :)

Leave a Reply



Switch to our mobile site