Apr 05
Piept de pui cu gorgonzola și ciuperci la cuptor
Duminică la prânz am zis să nu mai ieșim în oraș și să gătim ceva. Mai mult pentru amuzament. Andreea a găsit o rețetă de pui cu gorgonzola, customizată de noi cu o tavă de ciuperci la cuptor.
Nu voi reformula rețeta aici, pentru că aveți linkul de mai sus, însă doresc să vă spun că a ieșit o mâncare foarte bună. Ciupercile, în ciuda modului simplu de preparare, sunt excepționale: le spălați, le curățați, iar apoi după ce le despicați codița în 4 părți, le puneți în tava, dar nu înainte de a pune și niște ulei pe fundul tăvii (merge și fără, dar ies fade) (ăsta a fost taskul meu principal).
În rest, avem pieptul de pui prăjit în tigaie și sosul făcut tot în tigaie din brânză gorgonzola (aka brânză cu mucegai), unt și smântână.
A ieșit un deliciu, ușor de preparat și destul de ieftin:
- Puiul 10 lei
- Brânza cu mucegai: 10 lei
- Unt & condimente: 5 lei
- Ciuperci: 5 lei
- Smântână: 5 lei
Total: maxim 35 lei pentru 2 persoane :)