Jul 15

Piatra Craiului confirmă

Tag: Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 08:29

sirnea-cover

Weekend-ul trecut am fost la Șirnea, un sătuc aflat la 3 km distanța de DN73, lângă Fundata. Am plecat cu planuri mari de drumeție și sesiuni foto dar și cu o sete de vacanță cum nu am mai avut demult. Mi-am dorit atât de mult să plec de acasă încât nici nu m-am mai stresat cu starea vremii.

Desigur, atunci când pleci cu copilul / copii undeva, planurile de acasă mai corespund în foarte puțină măsură cu cele din teren. Dar nici asta nu mai contează atunci când mergi în Parcul Național „Piatra Craiului”. Spun asta pentru că acolo este atât de frumos încât și dacă te fâțâi prin împrejurimile pensiunii unde ești cazat, tot vei avea parte de unul dintre cele mai frumoase peisaje din România.

Ne-am cazat la Pensiunea Soarelui. Vreau să-i fac puțină reclamă aici pentru că merită. Pensiunea a fost construită cu fonduri europene și are o vechime de numai un an de zile. De aici se subînțelege că mobilierul este nou și de calitate, curățenie lună, baia ca în povești. Pot spune că sunt condiții cel puțin echivalente cu un hotel de trei stele. Gazda pensiunii a fost o doamnă excepțională care ne-a făcut toate mofturile.

Fiind o zonă semi-izolată, din fericire nu am avut de ales și am mâncat la restaurantul din pensiune iar mâncarea a fost senzațională. Am avut impresia că bucătăreasa a gătit pentru familia ei.

Așa cum spuneam mai sus cu planurile, prea multă drumeție nu am reușit să facem deoarece Nataliei îi place să se joace cu toate pietricelele de pe drum, să miroasă fiecare floare de câmp în parte, să acorde atenție întregului ecosistem pe care noi, oamenii mari, nici măcar nu-l vedem. Așa că ne-am învârtit pe lângă pensiune, admirând peisajul și respirând aer curat de munte.

Singurul dezavantaj pe care îl are acel loc este drumul de acces care, pentru 3 kilometri, te face să-ți folosești întregul arsenal de rugăciuni pentru a scăpa cu mașina întreagă.

În rest, aer curat și voie bună!

Ah, și am spus că Piatra Craiului confirmă pentru că am mai avut parte de o experiență similară două sate mai sus, la Măgura.

Leave a ReplySwitch to our mobile site