Jan 25

Paste cu ton și sos de tomate

Tag: La bucătărieTeodor Mincu @ 23:13

Zilele trecute am gătit o rețetă interesantă de paste cu ton.
Rețeta este foarte simplă:

Ingrediente pentru 2 persoane:

– 250 – 300gr paste (eu am folosit barilla)
– 3 – 4 căței de usturoi
– 150 gr. de ton mărunțit în ulei
– 3 linguri de ulei
– 3-4 linguri de ketch-up (sau bulion, în funcție de ce ai prin casă)

Mod de preparare:

Se fierb pastele într-un vas cu apă și sare timp de 9-10 minute sau cât scrie pe cutia lor.
În acest timp, într-o tigaie (în care să poată încăpea pastele mai încolo), se pune uleiul la încins.
Se deschid conservele cu ton (sau conserva depinde de gramaj) și se taie bucățele mici de tot usturoiul.
În tigaia cu ulei încins se pune mai întâi usturoiul tăiat mărunt și se amestecă în ulei. Apoi se adaugă și tonul împreună cu sosul de tomate și se amestecă bine.

Dacă pastele sunt gata atunci se folosește o sită/strecurătoare și se scot din apă. Dacă sunteți ca mine și vă e frică să nu scăpați pastele în chiuvetă pe lângă strecurătoare atunci le puteți scoate cu o furculiță/furcă manual din vas în strecurătoare.

Se pun pastele în tigaia cu usturoi, ton și ketchup și se amestecă timp de câteva minute.

Cam asta este totul.

Poftă bună!

Leave a Reply



Switch to our mobile site