Jan 13

Obiectele care mor

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 21:34

Deşi viaţa noastră este extrem de scurtă, construim lucruri în jurul nostru care au viaţa şi mai scurtă. Dacă stau şi mă gândesc..în afară de megastructuri, deşi am şi acolo semne de întrebare, nu ştiu un obiect care să fie construit pentru un uz de ..100 de ani spre exemplu..Voi ştiţi?

Dar pe lângă lucrurile care se sfârşesc prin degradare fizică..mai sunt cele care mor rămânând intacte..Te uiţi la ele şi vezi cum “nu mai au suflare”.De fapt altfel stă situaţia.. Există 2 tipuri de astfel de obiecte “moarte” intacte..

1. Atunci când posesorul lor trece în neexistenţă.. aici obiectele dacă nu primesc alt posesor..vor trece în nefiinţă de la o clipă la alta..

2. Atunci când le-ai ţinut atâta timp în cutia cu obiecte vechi din copilăria ta încât nici măcar amintirile nu le mai pot resuscita..acelea sunt obiectele din copilărie pe care dacă le arunci la gunoi nu vei simţi nici o remuşcare..

Totuşi lucrurile sau obiectele pot obţine nemurirea, aceasta poate fi asigurată de oameni..prin întreţinerea şi afecţiunea lor din generaţie în generaţie..

un comentariu to “Obiectele care mor”

  1. Sorin says:

    Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu pot renunta la lucrurile mele din copilarie, la cateva fotografii, desi persoana nu mai e de mult in preajma mea, la blugii mei din tinerete si la tricoul cumparat din Paris. Chiar daca sunt vechi si nu-mi mai sunt utile, imi sunt dragi. Si asta conteaza cel mai mult! Astfel au devenit nemuritoare pentru mine.

Leave a ReplySwitch to our mobile site