Jul 12

Oamenii cu caracter nu-și fură singuri căciula.

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 08:31

Reluare pe Dolce Sport: Barcelona – Arsenal, merci RETUR. Scor TUR: 2-1 pentru Arsenal.

Barcelona își face obișnuitul joc de pase. Este ca un avion în timpul zborului: toate circuitele și mecanismele funcționează în parametrii optimi și dacă nu funcționează, fiecare are un back-up „la cald”. Arsenal are avantajul scorului din TUR, teoretic este favorită la calificare în turul următor.

Ce ar face o echipă de oareșce valoare în această situație ? Ar sta cu toți oamenii în poartă, metaforic vorbind, pentru a conserva scorul. Ar face orice pentru a conserva scorul. S-ar apăra cu disperare. Dar nu. Arsenal nu face acest lucru. Practică un joc agresiv, fundașii ies foarte mult la offsaid (procedură riscantă, dar care ține echipa adversă departe de poartă).

De ce are Arsenal acest comportament?

1. Poate că asta o fi singura soluție de a rezista Barcelonei? Totuși este o soluție destul de riscantă pentru a fi aleasă ca și „apărare”.

2. Poate că NU MERTIĂ SĂ CÂȘTIGI UN MECI DACĂ NU O FACI PRIN VALOAREA TA REALĂ. DACĂ NU O FACI DEMONSTRÂND CU ARME EGALE CA ALE ADEVERSARULUI CĂ POȚI. PENTRU UNII OAMENI CÂȘTIGUL PRIN METODE NECONVENȚIONALE (FAULTURI, TRAGERE DE TIMP, PROTESTE, APĂRARE CU TOATĂ ECHIPA ÎN PROPRIUL CAREU) REPREZINTĂ UN MARE ZERO. ACEȘTIA SUNT OAMENII CARE NU-ȘI FURĂ SINGURI CĂCIULA, OAMENII CU CARACTER.

Țin cu Steaua din naștere, dar dacă reușește să se treacă de o echipă prin astfel de metode, prin noroc, turul următor ce va face? Va pierde lamentabil.

Așa este și în viață, dacă nu construiești pe o bază solidă, riști ca oricând totul să se năruie.

Leave a ReplySwitch to our mobile site