Apr 17

Locul unde și democrația și-a pierdut personalitatea.

Tag: CroniciTeodor Mincu @ 09:29

euromaidan

Regimul Ianukovici a fost înlăturat de la putere într-un mod violent de protestatarii proeuropeni organizați ca o forță artizanală paramilitară. UE + SUA au salutat acest lucru care nu este prea democratic. Adică niște sute de mii de oameni (o cifră într-adevăr imensă ca și număr de protestatari) au răsturnat conducerea țării prin forță și cu susținere camuflată (financiară/logistică/propagandistică/morală) din vestul Europei. (Lucru pe care îl încearcă și rușii însă ei sunt mai puțin cizelați)

Ucraina are o populație totală de 45 milioane de locuitori. De ce ar trebui ca toți aceștia să se supună dorințelor pătimașe ale celor hai să zicem cu mare indulgență 1 – 2 milioane de protestatari din vestul țări. Și 10 milioane dacă ar fi fost, ei nu ar fi reprezentat nici măcar 25% din populația țării. Este ca la Roșia Montana, 25.000 de persoane din București influențează ce se petrece cu resursele țării care de fapt aparțin celor 20 de milioane de locuitori. Nu prea sună a democrație, nu?

Mie mi-a fost foarte greu să înțeleg faptul că unii oameni nu doresc să fie în UE ci să fie alături de Rusia. Cum ai putea dori acest lucru având în vedere istoria ultimilor 50 de ani? Păi simplu, UE până acum s-a uitat cu fundul la ei în timp ce Rusia a primit forța lor de muncă, le-a scăzut costurile la întreținere și cine știe mai ce..

SUA + UE invocă faptul că oamenii au fost influențați la referendumul din Crimeea. Eu nu prea cred acest lucru și nici nu am văzut vreo mișcare de rezistență anti rusească pe acest teritoriu. Măcar o poză pe facebook sau ceva clandestin trimis pe twitter. Nimic. Însă am văzut poze cu oamenii și copii veseli pe lângă militarii separatiști (posibil de propagandă). Cred că oamenii aceia chiar vor să facă parte din Rusia.

Dacă ne dezbrăcăm de funcții și bogății vom constata faptul că la bază, pământul aparține poporului. Dacă dorința poporului (nu a conducătorilor săi) este de a fi cu Rusia sau UE, atunci acest lucru trebuie respectat. În acest sens cred că cel mai bun lucru care ar face poporul fericit ar fi ca zonele proruse să meargă în Rusia iar celelalte să formeze statul pro-european Ucraina care să-și vadă de drumul lui pentru integrare în Uniunea Europeană și NATO. Altfel, mereu se vor impiedica de intrigile rusești, de separatiști proruși care cumpără mitraliere de la Mega Image, pentru că altfel nu văd de unde au atâtea arme (având în vedere că Rusia neagă orice implicare).

Și așa întreaga fostă Ucraină (scindată cum va fi) va fi mulțumită.

Până la urmă românilor cărora nu le-a mai convenit traiul de aici, au plecat la muncă în Europa. Au înțeles deci că atunci când nu te identifici cu tribul din care faci parte, pleci și cauți o viață mai bună.

Leave a ReplySwitch to our mobile site