Jun 18

Nunta – Ep. 2: Petrecerea burlacilor

Tag: SpecialTeodor Mincu @ 07:51


Indiferent că ai unul sau douăzeci de prieteni, petrecerea burlacilor/burlăcițelor este un „must” în ansamblul evenimentelor conexe nunții. Oricât de cuminte ai fi, oricât de puțini prieteni ai avea, oricât de puțini bani ai avea, cu puțin chef și dorință sigur se încheagă o noapte de pomină.

Personal, petrecerea burlacilor mi-a amintit de studenție. De nopțile în care umblam prin regie, cu gașca de prieteni, cu glumele noastre de politehniști, „fără griji și fără bani”.

La petrecerea burlacilor, ești cu tovarășii tăi. Nu trebuie să mai fii atent la glumele pe care le faci, nu trebuie să fii atent la ce scoți pe gură, poți râde ca porcul din toată inima, poți vorbi despre femei, despre tehnologie, despre programare, despre orice, fără ca nimeni să se plictisească lângă tine. Poți eventual să te faci mangă însă nu este specialitatea mea.

Teoretic, petrecerea burlacilor este o surpriză care i se pregătește mirelui/miresei de către prietenii săi. Ei se organizează între ei și conform unui program se întâmplă lucruri mai mult sau mai puțin interesante. Mirele este sărbătorit, toate cheltuielile sale fiind suportate de ceilalți „burlaci”. Am pus ghilimelele aici pentru că pot fi și bărbăței însurați, nu este obligatoriu să fie numai burlaci.

La mine, totul a început pe la orele 22.00, cu o mică încălzire la Casa Bucur. Acolo ne-am strâns, am băut niște beri la metru, am mâncat câte ceva și am stat la povești. Unele mai deșănțate, altele depre copii nou născuți, altele despre programare, etc.

După masa de pensionari, am plecat spre centrul vechi unde a început încălzirea. Mai o caterincă, mai o glumă, etc (ce spuneam mai sus: dacă atmosfera este faină, nu contează câți galbeni ai în buzunar) Până când am aterizat în Old City Pub unde muzica a fost super faină și toți „burlacii” au avut chef de dans. Aici am avut iar flash-back-uri din timpul studenției când mergeam în Maxx și încercat să agățăm gagici la dans. Acum nu a fost vorba despre gagici ci despre faptul că suntem liberi să bem și să dansăm așa cum vrem noi fără a fi trași de mânecă de doamnele însoțitoare. Și a început „dezmățul”.

Totul s-a terminat exact pe vremuri, în bucătăria unuia dintre burlaci, unde trebuia să bem începând cu ora 06.00 și până nu știu la ce oră (pentru că inițiatorii acestei acțiuni nu mai erau coerenți :D) însă am sfârșit povestind ca babele cum a fost seara și tot felul de alte bârfe și prostii :)

Per ansamblu, a fost o noapte foarte faină pe care vreau să o repet fără un pretext anume. Ar fi frumos dacă am putea organiza măcar o dată în fiecare lună un fel de „boys night out”.

un comentariu to “Nunta – Ep. 2: Petrecerea burlacilor”

  1. adriana says:

    la petrecerea “burlacilor” nu se vede nici o “dama”, s-au le-ati tinut ascunse de ochii lumii. se pare ca va priit petrecerea,
    de tinjiti deja dupa o “alta” (petrecere vreau sa zic) lunara.

Leave a ReplySwitch to our mobile site