Apr 21

Nu beau băuturi alcoolice.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 14:58

Mulți dintre voi știu (unii pun și la suflet) că atunci când ies „în oraș” nu prea pun gura pe alcool. Aceeași problemă apare și la aniversările sau mesele din familie. Că de ce nu beau un pahar de șampanie, o gură de bere, etc. De cele mai multe ori scap cu motivul că sunt cu mașina, deși odată cineva care avea mai multe pahare la bord a încercat să mă convingă să beau chiar dacă urma apoi să ies pe drum național.

Din punctul meu de vedere băutura îmi place doar în momentul în care ajunge pe papilele gustative. Atât. Câteva secunde de plăcere. Apoi urmează o stare ciudată de amețeală, etc. Băutura nu mă face să mă simt mai bine, după ce o beau ci, eventual, doar în momentul în care o beau. După ce beau, proporțional cu cantitatea de alcool, crește și amețeala și invers proporțional crește conștiența. Acum nu zic că după o bere o să cad sub masă, însă este la mintea cocoșului că psihicul meu va fi afectat într-o oarecare măsură.

Mi se par lași oamenii care beau alcool ca să-și facă curaj. Cei mai lași sunt tipii care trebuie să bea „ca să se înveselească” sau „să prindă curaj” ca să vorbească cu/agațe o fată.

Singurul lucru sigur pe care mi-l oferă băutura este somnul. Dacă nu am somn, atunci pot bea liniștit. Și da, îmi plac băuturile de femei gen Baileys, Sheridans.

Singurul moment în care-mi place să beau este seara, înainte de culcare. Știu că ziua aia s-a încheiat și acum sunt gata de somn :). Îmi place ca în timpul zilei să am mintea limpede și să pot analiza/admira/observa corect tot ce se petrece în jur.

Problema mea rămâne la a-i face pe oamenii din jur să înțeleagă că nu vreau să beau alcool, iar ei pot să bea liniștiți în fața mea butoaie întregi. Nu am o problemă cu asta.

Scuza asta cu mașina este vulnerabilă. De multe ori mi se oferă posibilitatea să las mașina și să plec cu taxiul, să vin fără mașină, etc. Mă gândeam ce-ar fi să spun că m-am convertit la vreo sectă care interzice alcoolul.

Oare va mai insista cineva?

un comentariu to “Nu beau băuturi alcoolice.”

  1. Pui-de-dac says:

    Cei mai lași sunt tipii care trebuie să bea „ca să se înveselească”

    Daca asta e firea omului, introvertit si timid, poate self-conscious, e o vina cumva? Nu e las pe un om caruia pur si simplu ii vine greu sa lege doua vorbe cu o fata care-l intereseaza. E felul lui de-a fi. Si nu cumva suntem toti asa intr-o anumita masura?

    E stiut ca beuturica consumata cu moderatie dezleaga limba si moleseste simturile. Da-i o cinzeaca baiatului mentionat mai sus si poate in final se alege cu o nevasta, sau cel putin cu niste griji in plus si altele in minus :)

    Parerea mea… hic.

Leave a ReplySwitch to our mobile site