Jan 13

Normalitatea. Tocmai am trecut pe lângă ea.

Tag: ..in diverse,CroniciTeodor Mincu @ 23:42

Cele două isterii ce s-au desfășurat zilele trecute ne-ar putea releva cel puțin două stări de normalitate. Două stări prin care am trecut și pe care le vom uita în mod cert, din păcate.

Prima stare de normalitate:
Dezbaterea publică – isteria legată de SMURD se numește dezbatere publică. Ideea e că toate legile din această țară printre care și cele care avantajează clientela politică trec prin această etapă a existenței lor.Singura diferență este că alte legi „mai mici” afectează un segment mic de populație și astfel nu se creează suficientă „vâlvă” cât să fie preluată de televiziunile de știri și deci transformată într-o adevărată dezbatere publică.

A doua stare de normalitate:
Lipsa știrilor legate de criza economică. Nu știu dacă ați observat sau nu dar zilele acestea SMURD-ul și „Înțepătorul din tramvai” au reușit performanța de a pune în umbră criza economică și dezastrul ce va urma. Nu s-a mai vorbit despre acest subiect pentru că nu prea a mai fost loc ș nu cred că cineva a fost afectat de acest lucru. Cei cu adevărat interesați au alte surse decât site-urile de știri. Acum aflăm că S&P a retrogradat nu știu ce țări europene. Să vină iarăși știrile dezastruase despre Euro(pa)..

P.S. Aș mai fi vrut să scriu câte ceva despre manifestațiile de vineri seara de la Cotroceni însă ața albă cu care sunt cusute este atât de evidentă încât nu mai are nici un sens. Oamenii sunt atât e săraci încât ies în stradă noaptea în frig, cheltuie bani pe cruci de lemn și scriu pe ele „Băsescu – Ceaușescu”. Atât de mare a ajuns sărăcia.

Leave a ReplySwitch to our mobile site