Jun 05

Nachos cu cașcaval și guacamole.

Tag: Barcelona,La bucătărieTeodor Mincu @ 06:24

Nachos cu cașcaval și guacamole
Unul dintre lucrurile care mi-au plăcut enorm de mult în Barcelona a fost să mănânc un tip de „tapas” (gustare) și anume „Nachos con queso y guacamole”.

Nu se încadrează la capitolul mâncăruri dietetice însă cum evit să mă transform într-o oală sub presiune, din când în când îmi mai fac și astfel de plăceri.

În București se poate găsi ceva asemănător în centrul vechi la Bordellos însă acolo rețeta este fără cașcaval.

Pe scurt este vorba despre nachos acoperiți de un cașcaval topit deasupra căruia se pun sos de guacamole, roșii tăiate bucățele mici și ardei iute murat pentru cei cărora le plac mâncărurile picante.

Ingrediente (fără gramaje, după gust și ochi), pentru două porții măricele:

– 3 pungi mici de nachos
– 3 x avocado – alegerea acestui fruct este destul de pretențioasă. Când îl luați în mână trebuie să fie un pic moale însă nici prea moale. Dacă este tare și verde atunci mai trebuie lăsat acasă la copt câteva zile.
– 2-300 gr. cașcaval normal (nu afumat)
– 1-2 roșii
– 1 ceapă albă
– sare
– ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
– 1 lămâie
– 2 ardei iuți murați


n1n2n3

Mod de preparare:
Se decojeșc fructele de avocado și se pun într-un bol unde se pisează cu furculița sau blenderul. Aici se adaugă ulei, ceapă albă, un praf de sare și zeamă de lămâie (după gust!). Totul trebuie să devină un sos (numit guacamole) cu bucățele mici de ceapă și avocado însă nu trebuie să ajungă o cremă.

Apoi se varsă în 2 boluri pungile de nachos și se rade cașcavalul deasupra lor. Eu de obicei amestec să ajungă și la bucățelele de la fund. Se introduc bolurile la cuptor până când cașcavalul se topește pe nachos.

Apoi se împarte frățește sosul de guacamole și se adaugă peste cașcaval. Cu roșiile facem la fel iar cu ardeiul iute după preferințe.


n4n5n6

În imaginea de prezentare aș adăuga și două beri (cu lămâie :P)

Poftă bună!

P.S. La cum arată sosul este evident că a fost creația doamnei Mincu. Eu doar m-am agitat cu pozele și rasul cașcavalului :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site