Apr 04

Mi-am luat bicicletă.

Tag: SportTeodor Mincu @ 08:38

După cum am amenințat pe ici pe colo, mi-am luat bicicletă. Este o bicicletă care sper să facă față cu brio și drumurilor de munte. Este vorba despre un Trek 3700 Disc pearl white. Am luat-o de la Surmont Bike Shop, unde, după ce am spus ce vreau, băieții au ansamblat bicicleta împreună cu toate accesoriile. Am primt bonus, din partea casei, o pompă de bicicletă, 2 leviere (mici) pentru scos anvelopele de pe jantă și un kit de vulcanizare în caz de pană (petice și ce mai trebuie). Bicicleta este un monstru (pentru Andreea este prea mare, abia poate sta în picioare încălecând numai cadrul), mărimea 21′. Sunt foarte încântat de ea însă nu o stăpânesc încă 100%. Dar, după o pauză de vreo..10-12 ani de mers pe bicicletă, m-am descurcat destul de bine.

Primii 10 km.
I-am făcut din 2 drumuri: Sala Palatului – 13 Septembrie și 13 Septembrie – Stadionul Ghencea (dus – întors).

Impresii la cald:
1. Este delicat de mers cu bicicleta prin București din cauza lipsei în multe zone a pistelor de biciclete, datorită trotuarelor scunde, pline de mașini, a traficului nebun, a câinilor comunitari omniprezenți.

2. Este o activitate foarte plăcută (mai trebuie să scap de durerea provocată de șaua subțire :D), îmi place, abia aștept să fac ture mai lungi, să mă antrenez, iar la vară să ajung să mă dau pe munți :)

Îi mulțumesc lui Adrian pentru sfaturi legate de biciclete și pentru filmulețul de mai jos (care m-a motivat în toată afacerea asta). De asemenea și lui Cosmin îi mulțumesc pentru support și sfaturi.

2 comentarii to “Mi-am luat bicicletă.”

  1. Prima tură prin București » Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

    […] am făcut prima tură adevărată cu bicicleta prin București. Am plecat din zona 13 Septembrie și am mers până în Herăstrău (în buza […]

  2. Retrospectiva anului 2011 » Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

    […] un an al începuturilor. Totul a început cu mersul la ski în primele luni ale anului iar apoi cu achiziționarea bicicletei. Activitatea a continuat cu concursurile și turele de ciclism și s-a încheiat cu activitățile […]

Leave a ReplySwitch to our mobile site