Jan 20

Mega rețetă cu specific: Paella

Tag: Barcelona,La bucătărieTeodor Mincu @ 08:46

Înainte de toate doresc să-i mulțumesc lui Teo (pentru rețetă) și bunicii mele (pentru încurajări pe skype) pentru ajutor în prepararea a ceea ce va urma și care sper să fie bună la gust mâine când voi încerca să o mănânc.

Este vorba despre Paella, o mâncare tradițională Valenciană dar care se bucură de popularitate și în Barcelona.

Iată ingredientele folosite de mine:
1. O ceapa maricica tocata marunt
2. 5-6 catei de usturoi tocati marunt
3. 1/3 gogoșar rosu taiat cubulete
4. 300 grame de orez bob-cu-bob
5. ulei, sare, curry, ardei iute
6. apa
7. 150gr. creveți decorticați

Mod de preparare:

Am folosit 2 tigăi, una pentru orez și una pentru „sosul” de Paella:

În tigaia de orez:

Preliminar tigăii:
Am tăiat jumătate din ceapa roșie și am tocat-o mărunt, am tocat mărunt 3 căței de usturoi și 1/4 din gogoșar.

Am pus 3-4 linguri de ulei la încins iar după ce s-a încălzit puțin am pus ingredientele tăiate mai sus.
Am amestecat aproximativ 5 minute, apoi am pus orezul și am continuat să amestec.

Aici am pus și niște curry, sper suficient de mult. Trebuie să avem grijă ca focul să fie moderat pentru că altfel se arde orezul și restul de legume.
Apoi am pus în tingaie per total 3 x 300 grame de apă. Prima dată am pus 2 x 100 grame și am lăsat la fiert, desigur amestecând din când în când să nu se prindă orezul pe fundul tigării.

În acest timp, am pregătit tigaia numărul 2:

Am tăiat restul de legume, în aceleași cantități: jumătate de ceapă, 3 căței de usturoi și 1/4 de gogoșar.

Am pus ulei la încins și apoi am adăugat legumele, totul la foc moderat. Am amestecat câteva minute și apoi am adăugat creveții decorticați. Apoi am continuat să amestec.

Când creveții par a fi suficient de prăjiți (se micșorează semnificativ), înlăturăm tigaia de pe aragaz.

În tot acest timp, când în tigaia 1 cu orez remarcăm că nu prea mai este apă adăugăm și ultima 100 de grame de apă (am zis la început că punem 3×100 grame, din care două le pusesem deja). Apoi amestecăm puțin și punem și conținutul din a doua tigaie (cea cu creveții).

Amestecăm întreaga compoziție și ne apucăm de spălat vase :)

Când avem impresia că amestecul nu mai conține prea multă apă, putem opri focul și servi Paella.

Poftă bună!

Timpul total de preparare a fost de aprox. 45 min.

Pentru mine este prima mâncare serioasă pe care o gătesc și sper să-mi placă pentru că mi-a ieșit cât pentru 3 zile :)

Leave a Reply



Switch to our mobile site