Mar 01

Mașina timpului.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 09:24


Visul omenirii de a călătorii în timp rămâne încă neîndeplinit. Omul a mai visat și să zboare însă când nu a reușit în forma brută a actului, a găsit o soluție de compromis: aparatul de zbor.

În ceea ce privește călătoria în timp, omenira a făcut un mare pas în această direcție: călătoria în trecut. Mai rămâne călătoria în viitor.

Nu știu cum este la voi însă eu am foarte puține amintiri dinainte de vârsta de la care reușesc să-mi amintesc lucruri. Nu am foarte multe poze cu mine bebeluș, am niște poze cu părinții mei tineri însă nu suficiente pentru a-mi imagina cum erau ei în tinerețe, ce pasiuni aveau și cum își ocupau timpul liber.

Acum pot spune că abundăm în materiale ce vor ține piept trecerii timpului și pe care le vom savura cu copii noștrii atunci când vor ajunge la o vârstă mai măricică. Avem videoclipuri de la toate evenimentele importante din viața lor, precum și poze făcute aproape în fiecare zi. Avem mii de poze dinainte ca ea să vină pe lume și, în cazul meu, un blog ce va ține loc de povestitor pentru multe amintiri din tinerețea mea.

Zilele trecute o filmam înainte de băiță și am început să „conversez” cu ea ca și cum am fi peste 18 ani și i-aș povesti lucruri. Nu este o idee nouă însă mi se pare foarte interesantă. Peste un număr de ani va fi ca un mic monolog venit din trecut dar rostit la prezent.

Astfel, fără să ne dăm seama, am creat o mașină a timpului cu care copii noștrii vor călătorii printre evenimentele memorabile și nememorabile ale vieților noastre.

Iată și o scenă care mi-a plăcut foarte mult din serialul Mad Men. Tipii trebuiau să facă publicitate unui dispozitiv Kodak în care se puneau mai multe fotografii și care îi ajuta să le vizualizeze pe rând, cu numai o apăsare de buton.


Leave a ReplySwitch to our mobile site