Mar 29

Masa de seară.

Tag: La bucătărieTeodor Mincu @ 08:35

Întâlnită des sub numele de cină, masa de seară este dușmanul pe care nu și l-ar dori nimeni. Mâncatul seara, acest cal troian, este activitatea pe care în timp ce o realizezi cu o deosebită plăcere, îți strică planurile de viitor și te condamnă la suferințe cumplite generate de activități sportive și cure de slăbire.

Ideea de ansamblu este simplă: seara, ajunși acasă, nivelul de activitate fizică scade dramatic și în același timp și consumul organismului. Astfel, venim acasă, corpul scade nivelul de consum, iar noi ne umflăm cu mâncarea pe care organismul nu o va mai procesa, decât într-o foarte mică măsură. Astfel, apar popularii colăcei, în pasul 1, iar apoi burtica, copănelele, etc.


Scuza sună cam așa:

Ești la serviciu, la finalul unei zile de muncă, obosit și flămâmd (uneori stresat). La ce te gândești? Că te duci acasă și te culci pe stomacul gol? NU! Te gândești că te duci acasă, servești o cină copioasă (pentru cei norocoși) sau halești niște sandwich-uri, sau niște chipsuri cu cola. Poate o bere. Toate astea presărate cu o tolăneală în fața televizorului. Și uite așa, azi nu se vede, mâine nu se vede, poimâine începi să arăți ca o popică, etc.

Soluția:

Totuși trebuie să existe o cale de mijloc. Calea asta cred că ar fi să mănânci ceva, dar puțin. Eventual să mănânci ceva ușor, nu o linguriță de nutella. Ușor de zis atunci când gabaritul nu cere kile-ntregi de șaorma, cartofi prăjiți și altele, la o singură masă.

Tu cum te descurci cu mâncatul seara fără a nu dăuna greutății ?

6 comentarii to “Masa de seară.”

 1. adriana says:

  Nu maninci.Usor si nu strica la frumusete.

 2. Teodor Mincu says:

  Mie îmi vine să mănânc niște slană ardelenească cu ceapă roșie și pită. Iar ca desert niște urdă de Sf. Gheorghe :)

 3. adriana says:

  Ti-am zis ca masa de seara se….sare. Daca nu vrei sa faci burtica si sa dormi bine, ca un prunc, fara vise.

 4. Bruschete » Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

  […] tot mă întrebam ce e bine să mâncăm seara, azi dimineață o poză de pe facebook mi-a făcut o poftă imensă de […]

 5. Pui-de-dac says:

  Asta cu slanina si ceapa inainte de culcare e o treaba nemaipomenita, sa stii. Am comis-o odata, m-am indopat cu exact ceea ce ai spus tu: SLANA, CEAPA, BRANZA, PAINE. Si… m-am culcat. Ca sa ma trezesc pe la ora 2 visand ca sunt injunghiat :) 3 zile m-a durut ficatul dupa aventura asta. Nu mai povestesc de greturi, voma, arsuri, etc. Concluzia? Imbatranesc, nu mai rezist cum rezistam in tinerete :) Spune bine Adriana, dar parca dupa o zi in care ai skip-uit pranzul (poate si micul dejun), nu prea-ti vine sa te culci cu stomacul lipit de spinare :P

 6. Dedublarea. » Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

  […] alimentația ocupă un loc important în viața mea de zi cu zi. Acest lucru se poate vedea aici și […]

Leave a ReplySwitch to our mobile site